fbpx

Sesjun Sunday & Sesjun Masterclass

sep 12, 2023

Op initiatief van de meer dan ervaren pianist-componist Henri Noorlander en slagwerker Paul Scheepmaker blaast Muziekpodium DJS de jazzscene nieuw leven in met een aantal zondagse sessies en masterclasses onder de noemer Sesjun Sunday en Sesjun Masterclass. De aanmelding is geopend!

De naam Sesjun verwijst met een knipoog naar het gelijknamige Tros-radioprogramma dat meer dan dertig jaar lang wekelijks vanuit Laren live jazzmuziek door wereldsterren liet horen op Hilversum 3, het huidige 3FM.

De Sesjun Sunday en Sesjun Masterclass in het Dordtse DJS worden een broedplaats waar instrumentalisten en zangers/zangeressen elkaar ontmoeten, samen improviseren, zich laven aan de kennis en ervaring van ‘oude rotten’ én spannende optredens verzorgen voor een nieuwsgierig jazzminnend publiek.

Sesjun Sunday

Sesjun Sunday wordt elke eerste zondag van de maand vanaf 15.00 uur gehouden; op 1 oktober, 5 november en 3 december. Een vaste ritmesectie warmt op met een eerste set, waarna de wisselende deelnemers in de tweede set samen musiceren. Je kunt ‘jouw nummer’ kiezen uit een lijst met 10 songs. Via de link hiernaast kom je bij de partijen zodat je je thuis alvast een beetje kunt voorbereiden.

Er wordt op de Sesjun gespeeld zonder repeteren, zonder arrangementen of youtube-filmpjes en zonder aanpassingen of transponeren van partijen. Spannend natuurlijk, maar dat maakt het des te belangrijker om naar elkaar te luisteren, te improviseren en echt sámen te spelen.

De vaste ritmesectie is altijd goed voorbereid om samen met de deelnemers te jammen. Het kan zomaar gebeuren dat je staat te spelen of zingen met een ingespeelde band of een professional die in de buurt was en gewoon eens langskomt.

Aanmelden kan via een mailtje naar Henri Noorlander (klik hier)

Paul en Henri zijn de sessieleiders. Zij maken zonodig ook keuzes rondom de sessie en/of helpen jou daarbij. De vaste ritmesectie sluit in de derde set de Sesjun Sunday af.

ONLINE

Lijst & Partijenlink naar dropbox

Aanmeldenklik hier

Sesjun Masterclass

Ook zullen er een aantal middagen en avonden gereserveerd worden voor de Sesjun Masterclass, te beginnen op zaterdagmiddag en -avond 4 november. Voor elke masterclass wordt een ‘special guest’ uitgenodigd die een autoriteit is op zijn of haar instrument.

Met hem of haar nemen we ’s-middags een aantal stukken door, krijgen we aanwijzingen en suggesties om te leren en te verbeteren, kunnen we praten over de muziek, ideeën, improvisatie, interpretatie, keuze van spel, techniek, feel…. en horen we ervaringen en verhalen van een ‘jazzcat’, een ‘rot-in-het-vak’, een ‘leermeester’. We eten samen een eenvoudige (doch voedzame) maaltijd, om ’s-avonds te spelen voor publiek. Met beperkte voorbereiding, maar met voldoende ‘tools’ om de sessie georganiseerd te laten verlopen.

Voor deelname kun je je inschrijven tegen kleine vergoeding, Paul en Henri stellen de Masterclass samen. Zij laten weten of je kunt meedoen, waarna je ingedeeld wordt in een bezetting en samen met de ‘master van dienst’ misschien ook wel zijn of haar stukken gaat spelen!

Binnenkort volgt er meer info en hopen we de eerste ‘master’ bekend te maken voor de masterclass van 4 november.

samengevat

De Sesjun Sunday en Sesjun Masterclass wordt voor muzikanten en publiek uitdagend, jazzy en de moeite waard om te bezoeken of om mee te doen!

Beginnend, ervaren of (semi-)professional? Bij deze ben je uitgenodigd! Blijf de website, Facebook en ander socials in de gaten houden.

Sesjun Sunday
Zondag 1 oktober, 5 november en 3 december 2023
Aanvang 15:00u, deur 14:30
Toegang gratis

Sesjun Masterclass
Zaterdag 4 november 2023
Aanvang 21:00u, deur 20:30u
Toegang …..