fbpx

Binnen Jazzpodium DJS vinden veel jazz-activiteiten plaats. Elk jaar is er de Dordtse Jazzprijs, sinds dit seizoen de succesvolle Jazzlab Session-avonden en sinds vorig jaar programmeert het Jazzpodium DJS ook een eigen podium op het jaarlijkse Big Rivers Festival. Onder de naam ‘Sena Summer Jazz 2013’ zal een aantal extra activiteiten plaatsvinden in de maanden juni en juli 2013. Hieronder een beknopt overzicht.

Dordtse Sena Jazzprijs 2013

Op 15 en 22 juni a.s. vindt in het Jazzpodium DJS, verspreid over twee avonden, de finale plaats van de ‘Dordtse Sena Jazzprijs 2013’. Bij deze jaarlijks terugkerende wedstrijd zal een keur aan studenten en pas afgestudeerde musici van diverse conservatoria hun talenten ten gehore brengen voor een vakkundige jury en publiek. Iedereen is van harte welkom om zijn oren te laten strelen door deze jazz-uitvoeringen van hoge kwaliteit!

Zaterdag 15 en 22 juni 2013
Deur open 20.00 uur, aanvang 20.30 uur

Jazzlab Workshops

Voor jazzmusici uit de Drechtsteden die sterk verbonden zijn met Jazzpodium DJS en de JazzLab Sessions vindt een aantal workshops plaats met open inschrijving. De workshops vinden plaats in Jazzpodium DJS. Wil je meedoen? Meld je dan snel aan. Want we kunnen niet iedereen een plek garanderen. Aanmelden via timothyvanderholst@gmail.com

De workshops worden gegeven door saxofonist Rolf Delfos en toetsenist Berthil Busstra en bieden een verdieping in improvisatiemogelijkheden op een aantal groove-stukken die speciaal voor deze gelegenheid gearrangeerd zijn. Diverse stijlen, ideeën en mogelijkheden komen aan bod. Met de workshopdeelnemers stellen we een volledig ensemble samen dat een flitsende uitvoering zal gaan geven op het Big Rivers Festival. Ook vocalisten kunnen meedoen!

Zaterdag 29 juni
Workshop I tussen 11:00 – 16.00 uur
JazzLab Session aanvang 22.30 uur

Zaterdag 6 juli
Workshop II tussen 11.00–16:00 uur

Maandag 8 juli
Workshop III tussen 19.00-23.00 uur

Sena Summer Jazz 2013 en Big Rivers

Op zaterdag 13 juli staat op Big Rivers de gehele programmering van ‘jazzstage’ Jazzpodium DJS in het teken van Sena Summer Jazz 2013. Zo zal de winnaar van de Dordtse Jazzprijs het podium beklimmen. En zullen de deelnemers van de JazzLab Session Workshops een verrassende uitvoering geven. Verder staat er een aantal jonge talentenvolle bands uit de regio geprogrammeerd, plus een grote afsluitende act op zaterdagavond.

Alle data op een rij:

• 15 juni – Dordtse Sena Jazzprijs (deel 1), aanvang: 20.30 uur
• 22 juni – Dordtse Sena Jazzprijs (deel 2) aanvang: 20.30 uur
• 29 juni – Jazzlab Session, aanvang: 22.30 uur
• 12/13/14 juli Big Rivers Festival