fbpx

Voor het derde jaar op rij staat de maand november bij Muziekpodium DJS in het teken van een bepaald instrument. Na de saxofoon en de gitaar slaan dit jaar de drummers op de grote trom.

Zes concerten in november draaien om internationaal en lokaal beroemde slagwerkers van uiteenlopende leeftijd en op 1 december wordt de Drummersmaand uitgeluid met een bijzondere afsluiter waarbij saxofoons en percussie een wereldomvattend muzikaal spektakel neerzetten.

Knallers

Drie regelrechte knallers staan de eerste weken op het programma van DJS: met achtereenvolgens John Engels, Pierre Courbois en Han Bennink krijgt het intieme Dordtse muziekpodium drie van de allergrootste Nederlandse jazzdrummers over de vloer. Rasmusici van rond de 80 die in hun rijke carrière met zo’n beetje alle ‘groten der aarde’ hebben gespeeld en die nog volop aan de weg timmeren.

John Engels brengt samen met trompettist Jan van Duikeren op zondagmiddag 3 november een ode aan Chet Baker. Pierre Courbois geeft zondagmiddag 10 november een duoconcert met zijn zoon Barend, internationaal actief rockbassist. Zaterdag 16 november bespelen Han Bennink en het ICP Orchestra ‘de jazzsoos’.

Op zaterdag 9 november staat de hardbop-jazz van Art Blakey centraal in het concert van de formatie Messengers Revisited. Roots, blues en americana komen ruimschoots aan bod bij het optreden van de bekende Dordtse drummer Henk Kelfkens met Hank’s Blues band op vrijdag 22 november. De vrijdag daarna, 29 november, gidst een lokale begeleidingsband meer dan tien Dordtse drummers in een megasessie door meer dan zes decennia muziekgeschiedenis; van rock ‘n’ roll via soul en funk naar nu.

Drums United

De Drummersmaand novermber kent, weliswaar op zondag 1 december, een bijzondere afsluitier. Samen met het vermaarde saxofoonkwartet Artvark geeft het al even vermaarde viertal Drums United een opwindend concert waarbij vier saxen en vier percussionisten van vier continenten het publiek meenemen in een tijdloze trip met dampende solo’s op diepe opzwepende grooves.
Meer informatie over de optredens tijdens de Drummersmaand en natuurlijk over het veelzijdige Muziekpodium DJS en de overige programmering is te vinden in de her en der verkrijgbare folder en op www.muziekpodiumdjs.nl .