fbpx

klaagliedjesJazzpodium DJS en muziektheater Hollands Diep hebben een unieke samenwerking opgezet voor pop en jazz vocalisten. Rondom deze voorstelling zullen er een aantal activiteiten georganiseerd worden.

Muziektheater Hollands Diep presenteert op 22 november a.s. de wereldpremière van de nieuwe muziektheatercompositie Klaagliedjes, met zes bekende jazz- en klassieke zangeressen:  Mathilde Santing, Esra Dalfidan, Lucia Meeuwsen, Charlotte Riedijk, Lucretia van der Vloot en Ekaterina Levental. In het nieuw verbouwde Energiehuis in Dordrecht. Componist Boudewijn Tarenskeen schreef de muziek op teksten van de bekende toneelschrijfster en dichteres Judith Herzberg. Zij bewerkte de Bijbelse Klaagliederen, poëzie van meer dan 2000 jaar geleden en liet zich hierbij inspireren door de vrouw van Bernard Madoff. Madoff veroorzaakte in 2008 het grootste financiële schandaal aller tijden. Zijn onblusbare hebzucht verwoestte de samenleving en liet zijn vrouw achter in een even onblusbare rouw.  Het stuk is een felle aanklacht en een hartstochtelijk rouwlied:  een poëtisch actueel verhaal  van alle tijden.  Op de bijgevoegde flyer vindt u meer informatie over Klaagliedjes.

Openbare repetitie : 12 november, 19.30 uur, plaats: Energiehuis

10 dagen vóór de première, alles kan nog anders! je krijgt koffie en zelfgebakken Klaagkoekjes en ondertussen beleef je wat een repetitie betekent. Je kunt na afloop meedoen aan de nabespreking met de zangers en de regisseur (je mening wordt zeer op prijs gesteld, maar je mag ook zwijgen). Hoe dan ook:  beleef muziektheater op het scherp van de snee en je  gaat daarna met andere ogen naar de voorstelling kijken! Bovendien: je kunt net zoveel vrienden en familie meenemen als je wilt.

Zang workshop : 14 november, 20:00 uur, plaats: Energiehuis

De Turkse jazz vocaliste Esra Dalfidan, geboren en getogen in Duitsland, won onder anderen Nederlands Jazz Vocalisten Concours. Met haar muziek die zich door oosterse elementen kenmerkt, treedt ze regelmatig op op verscheidene jazz podia en internationale festivals. Zij zal ingaan op de liedjes die de deelnemers zelf meebrengen. Liedjes die op de Jazzlab Sessie zullen worden uitgevoerd 30 november in het Jazzpodium DJS.

Theater Voorstelling Try Out Klaagliedjes : 17 november, 13:30, plaats: Energiehuis

De theater voorstelling bijwonen in de Machine3 van het Energiehuis. Kijken en luisteren naar de wereldpremiere van de voorstelling Klaagliedjes.

Jazzlab Sessions: 30 november, 22:00 uur, plaats: Jazzpodium DJS

In samenwerking met theater Hollands Diep hebben bekende en onbekende jazzmusici uit de regio zich laten inspireren door de voorstelling Klaagliedjes die vanaf 17 november tot en met 1 december in het Energiehuis speelt en in het volgende seizoen het land intrekt. De JazzLabmusici geven deze avond hun eigen interpretatie van klaagliedjes, in met name blues- en soulsongs. Meerdere zangers, zangeressen en instrumentale solisten zullen hun stem laten horen.

Kosten en aanmelden:

Wil je dit hele aanbod meemaken dan kost je dat slechts 23,50. Aanmelden voor de openbare repetitie, workshop, Try Out en Sessie kan via timothyvander@gmail.com

Doen !!

klaagliedjes