fbpx

Op 15 juni was de eerste avond van de Dordtse Sena Jazz Prijs 2013 waarbij studenten met hoog niveau hun beste kunnen lieten zien op het gebied van (nieuwe) jazz, en hun eigen interpretatie van I Mean You van Thelonious Monk. Na een voorselectie onder de ingezonden stukken werden 8 bands geselecteerd. Op 15 juni waren er vier gepland: Cyril Bernhard Trio, Soso Lakatos Quartet, Eva Jimenez Project en Caixa Cubo. Nieuw deze avond was de mogelijkheid voor leden om gezamenlijk hun stem uit te brengen op hun favoriet van de avond.

De jury bestond deze keer uit Juan Martinez, Robert Meyer en Jan de Lange. De bands werden beoordeeld op eigenheid, samenhang en samenspel, solistische kwaliteiten, uitstraling en podiumpresentatie, repertoirekeuze en compositie. Eva Jimenez Project was helaas verhinderd door ziekte van een van de bandleden, wat jammer was, want de jury keek uit naar deze  vocaliste en haar band.

Het Cyril Bernhard Trio viel op door de onconventionele benadering van het verplichte stuk I Mean You van Thelonious Monk en haar eigen stukken met een freaky-jazzy sound.

Het Soso Lakatos Quartet werd als ‘oorspronkelijk’ , ‘energiek’ en ‘boeiend’  beschouwd door de jury, vooral de altsaxofonist Lakatos stak er met kop en schouders boven uit, hetgeen sprak uit de prachtige eigen composities.

Caixa Cubo met haar Braziliaanse jazz was een genot om naar te kijken en te luisteren, het plezier spatte er vanaf. Buitengewoon professioneel gespeelde muziek!