fbpx

Beste muziekvrienden,

Begin september starten we, bij voldoende deelname, met de samenspeelsessies MUSIC OF THE BEATLES o.l.v. Marzio Scholten. De 8 sessies vinden plaats op donderdagavond met daarnaast zeker één (wellicht twee) eindpresentaties.

FAB FOUR: The Music of The Beatles

Er is in de geschiedenis geen band zo toonaangevend geweest als van “die vier uit Liverpool”. The Beatles hebben de wereld talloze prachtige songs geschonken; de één nog mooier dan de ander. Prachtige melodieën, verrassende maatwisselingen en rijke harmonieën, die zich uitstekend laten vertalen naar andere bezettingen: Hierdoor ontstaan er leuke jazzarrangementen met ruimte voor improvisatie en samenspel. De muziek van The Beatles overgoten met een jazzsausje. Samenspel, improvisatie en geweldige muziek. Laat je verrassen!

We zullen ook zeker muziek spelen van de roemruchte LP St. Peppers’s Lonely Hearts Club Band. 50 Jaar geleden verschenen en onlangs weer op tv te bewonderen. En voor wie in Rotterdam jazz gaan “snuiven” en alvast in de sfeer wil komen, die kan terecht op Noord Zie Jazz (vrijdag 14 juli in het Klooster!).

Kortom: deze workshop is hartstikke actueel en uitdagend!

De leiding over deze workshop is in handen van gitarist Marzio Scholten. Hij is enthousiast, kan goed coachen, zet de punten op de “i” en weet elke keer weer de deelnemers tot een eenheid te brengen. Iedereen komt aan zijn trekken, muzikaal ga je altijd weer wijzer weg dan dat je gekomen bent. Diegenen die hem eerder in een workshop hebben meegemaakt, kunnen dat beamen. Let op: Ondanks dat de Beatles natuurlijk prachtige zangnummers hebben gemaakt, is deze workshop uitsluitend bedoeld voor instrumentalisten. Beheers je je instrument, ben je ervaren en ben je toe aan een uitdaging? Meld je aan….

De groep bestaat uit maximaal 13 deelnemers. Bij het bereiken van dat aantal zal de workshop sowieso doorgang vinden. Bij teveel aanmeldingen zal in overleg met Marzio een keuze gemaakt worden voor wat betreft bezetting en deelname. Klankkleur en instrumentkeuze staan voorop. Voor wat betreft de ritmesectie zijn we op zoek naar een goede drummer en dito bassist. Verder kunnen we koperblazers en (tenor)saxen gebruiken.

De sessies vinden plaats in de Dordtse Jazz Sociëteit aan het Grotekerksplein 1 in Dordrecht.

De eindpresentatie zal daar ook plaatsvinden op een nader te bepalen datum (na overleg met DJS). De start is op donderdag 7 september en met een onderbreking van één keer op donderdag 21 september, zullen er 8 sessies plaatsvinden. De eindpresentatie(s) zal/zullen begin november zijn.

  • Data:  7, 14, 28 september,  5, 12, 19, 26 oktober en 2 november 2017.
  • Tijden:  20.00 – 22.30 uur
  • De deelnemersprijs voor de gehele workshop bedraagt € 185,– (bij 13 deelnemers).

Geef je op vóór 1 augustus via de site van www.jazzisjazzblijft.nl Daar kan je ook de informatie nogmaals nalezen.
Hartelijke groeten van Henri Noorlander pgg-433@hetnet.nl en Lia Ruijtenberg lia.ruijtenberg@xs4all.nl