fbpx

Sinds 28 februari hangen er in DJS tekeningen en schilderijen van Nathan van der veer. Nathan is een veelzijdig Rotterdams artiest die actief is als vormgever, schilder, VJ en illustrator. Toen hij klein was tekende hij al graag strips en ansichtkaarten en begon later toen hij groot was en toen nog iets later als freelance illustrator voor diverse publicaties, magazines en festivals. Ook was hij lange tijd actief als VJ op o.a. het filmfestival van Rotterdam en later in Dordrecht als resident VJ van de legendarische Beat Club in Bibelot en later van The Beat Sessions. Hij is mede-oprichter van het Rotterdamse ontwerpbureau RNW Conceptdesign Visuele Communicatie.

In DJS hangen prints van oudere en nieuwe werken van zijn hand. Er zijn portretten te zien die hij door de jaren heen maakte van de muzikanten Duke Ellington, Toots Thielemans, Linton Kwesi Johnson en Michael de Jong (die in Dordrecht woont), de beat-poets William Burroughs en Jack Kerouac en van regisseur, muzikant en jazzliefhebber David Lynch. De stijlen van de portretten variëren van potloodschets- en tekening tot schilderijen.

Tevens hangen er grotere, nieuwere werken. Dit zijn uitvergrote illustraties die gemaakte zijn voor de ‘Frappante Klant’ van Manfred Boor: een verzameling korte verhalen die Boor vaak op woensdag op Facebook plaatst vanuit muziekwinkel Velvet Music Rotterdam. Deze verhalen hebben al een aantal jaren veel fans. Er zal te zijner tijd een boek van de Frappante Klant verschijnen waarin deze illustraties en andere grappige of ontroerende scènes uit het leven in de platenzaak zullen worden opgenomen.

Alle werken in DJS hebben met jazz, blues of muziek in het algemeen te maken en zullen een aantal maanden de wanden van DJS opsieren.

Van Nathan van der Veer zijn meer beelden en woorden te vinden op zijn persoonlijke site, www.nathanvanderveer.nl. Professioneel werk op het gebied van vormgeving, exposities, filmpjes en websites is te vinden op www.rnwconceptdesign.nl