fbpx

Expositie Jolanda Kops

jan 4, 2020

Vanaf 10 januari 2020 is het werk van Jolanda Kops te zien in Muziekpodium DJS te Dordrecht. Jolanda is in 2005 begonnen aan de kunstacademie in België. Daar behaalde ze in 2012 haar specialisatiegraad Model- en Portretschilderen, daarnaast heeft ze nog verschillende masterclasses en workshops gevolgd in expressief en materie schilderen. De geleerde technieken past ze toe in haar kleurrijke expressieve portretten.

Haar liefde voor muziek en passie volle mooie mensen die daar voor zorgen, brengen haar bij het maken van portretten van artiesten. Haar gevoel bij muziek, beeld, mens en instrument zijn onderdeel van haar creaties. De samensmelting van deze elementen vormt het uiteindelijke resultaat.

Startend vanuit een abstracte achtergrond van acrylverf en andere media, zoekt ze naar wat er minimaal nodig is om een herkenbaar beeld te maken. Daarna volgen nog diverse lagen verf tot er een beeld ontstaat dat overeenkomt met haar gevoel die bij deze artiest hoort.

Je kunt bij Jolanda ook terecht voor portretschilderijen in opdracht. Daarnaast maakt ze vrij werk zoals bijvoorbeeld haar compassie portretten. Hierbij is de zelfreflectie bij het beeld een belangrijk onderdeel van het eindportret. Deze portretten gaan op hun beurt een interactie aan met de kijker. Bijzonder is het om te ervaren wat jouw gedachten zijn bij deze beelden. Ben je zover om de spiegel van je ziel binnen te gaan? Dan nodigt zij je uit om de fotogalerie te bezoeken op haar website, of een afspraak te maken om in real life nog meer werken te bekijken.

Jolanda ziet haar werken graag terug op bijzondere locaties, ze exposeerde eerder in een kerk, een bunker, een oude fabriekshal voor textiel in Tilburg en nu in het Muziekpodium DJS in Dordrecht. Een locatie waar ze regelmatig geniet van live muziek gebracht door een grote diversiteit van uitvoerende en passie volle artiesten en verschillende genres.