fbpx

Expositie Jolanda Kops – No 2.

sep 26, 2021

Anderhalf jaar geleden hingen de werken van Jolanda al in het Muziekpodium DJS. Het weekend van 6 maart 2020 was er een mooie combi met het optreden van de band van haar partner Ron in ’t Veld, Blunderbuzz. Dat was het laatste weekend van alle mooie optredens in het Dordtse, en ook in heel Nederland. Hoe mooi is het dan de expositie te mogen opstarten na 1,5 jaar sluiting.

In 2005 begon Jolanda aan de kunstacademie in België. 7 jaar later rond ze het af met het behalen van de specialisatiegraad Model- en Portretschilderen, Naast Arendonk heeft ze nog verschillende masterclasses en workshops gevolgd in expressief en materie schilderen. De geleerde technieken past ze toe in haar kleurrijke expressieve portretten.

Muziek en de mooie, capabele mensen die daarvoor zorgen, vormen een grote bron van inspiratie voor haar werk. Startend vanuit een abstracte achtergrond, zoekt ze naar wat er minimaal nodig is om een herkenbaar beeld te maken. Daarna volgen nog diverse lagen tot er een beeld ontstaat dat past bij de uitstraling van de artiest.

Jolanda ziet haar werken graag terug op bijzondere locaties, ze exposeerde eerder in een kerk, een bunker, een oude fabriekshal voor textiel in Tilburg en nu wederom in het Muziekpodium DJS in Dordrecht. Geniet van de live muziek mensen en geniet van elkaar. En mocht je interesse hebben in een van haar werken, neem gerust contact op.

ONLINE

Check voor andere werken haar website www.jolandakops.nl. Of ga in gesprek met haar. Je zult haar geregeld kunnen treffen in de DJS.