fbpx

Vanaf begin april 2016 is er weer een nieuwe expositie in Jazzpodium DJS aan het Grotekerksplein 1 in Dordrecht. Ditmaal staan de olieverfschilderijen van Dirk van Schie centraal. De uit Krimpen aan den IJssel afkomstige schilder maakt abstract werk, maar wisselt dit af met perioden waarin meer figuratief werk wordt gemaakt. De afgelopen jaren heeft hij regelmatig geëxposeerd.

In het Jazzpodium DJS zijn portretten te zien met als thema “Jazz”. Olieverfschilderijen van jazzmuzikanten, meestal gebaseerd op oude foto’s, geschilderd in de sfeer die jazz kenmerkt, spontaan, los, met ruimte voor toeval. De nadruk op emotie en sfeer met minder aandacht voor detail.

De schilderijen zijn grotendeels met een paletmes gemaakt. Hiermee kan snel worden gewerkt, waardoor het werk een ongedwongen en spontaan karakter behoud.

De expositie is te bezichtigen gedurende de openingstijden van het Jazzpodium. Meer weten over het werk van Dirk van Schie ? Neem vrijblijvend contact met hem op via 0180 521 525 of via dirkvanschie @ hotmail.com