fbpx

Expositie Jazzmusici door Henk Smeekes

mrt 10, 2018

Vanaf 17 maart 2018 hangen er weer nieuwe kunstwerken in Jazzpodium DJS. Ditmaal toont kunstenaar Henk Smeekes zijn werken. Geïnspireerd door markante muzikanten uit heden en verleden schildert Henk hen op karakteristieke wijze. Licht is een belangrijk uitgangspunt.

“Ik heb veel jazzmusici geschilderd, Miles Davis zelfs drie keer, maar dus ook rock & roll iconen – altijd mensen met een bepaalde uitstraling. En ik moet wat met hun muziek hebben, die draai ik ook tijdens het schilderen”. “In mijn werk probeer ik diepte te geven en de kracht van de werkelijkheid naar voren te halen. Het zou mooi zijn als mensen langer dan 9 seconden bij het schilderij blijven staan kijken en zin krijgen om de muziek erbij te horen” aldus Henk.

In het verleden was Henk grafisch ontwerper. Bij platenmaatschappijen, reclamebureaus en omroepen. Nadat Henk het grafische vak beroepsmatig los kon laten, is hij vrijer gaan werken. Werkte Henk eerst met acryl, een paar jaar later maakte hij de overstap naar olieverf. “Dat is toch wat smeuïger, en als je een dag niets doet aan een schilderij, kan je er daarna mee verder werken” aldus Henk.