fbpx

Expositie ‘Free Jazz’ – Victor de Boo

aug 28, 2022

Victor de Boo (1958) is een Nederlandse jazzdrummer die sinds vijf jaar ook naar buiten treedt als grafisch kunstenaar. In september 2017 begon hij wekelijks getekende aankondigingen op Facebook te plaatsen als reclame voor de zondagsjazzsessies in café de Engelbewaarder in Amsterdam, waar hij zelf ook wekelijks speelt. Daarna ging het onbedoeld heel goed want mensen wilden zijn werk opeens kopen. Later kwamen er zelfs aanvragen om te komen exposeren waarbij hij ook de opening verzorgde met een jazzconcert.

Als je Victor’s grafische werk ziet wordt duidelijk dat hij zich graag laat inspireren door zijn dagelijks werk als jazzmusicus. Sinds zijn expositie ‘Jazzsession’ (2019), ‘JAZZCoLours’ (2020) en ‘Jazzy Times’ (2021) is hij een veelgevraagd kunstenaar die op diverse plekken in Nederland exposeerde.

In 2019 won het  jazz trio The Preachermen met het album ‘Blue’ een Jazz Edison waarvoor Victor de videoclip maakte, bestaande uit meer dan 50 tekeningen. Ook verkocht hij in dat jaar twee werken voor de permanente collectie van het museum van Bob Meijer.

Op zijn huidige expositie ‘Free Jazz’ ziet u zijn kleurrijke recente werk en een overzicht van voorafgaande jaren, waaronder Giclëe Prints op Hahnemühle paper en diverse RISO’s (een aan zeefdruk verwante Japanse techniek uit de jaren 80). Het is fantastisch dat Victor na precies vijf jaar deze expositie in de ‘Dordtse Jazz Sociëteit’ kan laten zien. Dit is namelijk precies de plek waar zijn werk thuis hoort. In een mooie jazzclub!