fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

World: Tabanka – CANCELLED

za 4 april, 2020 @ 10:00 pm - zo 5 april, 2020 @ 1:00 am

€ 9

Op zaterdag 4 april klinken de Kaapverdische klanken van de jonge Rotterdamse formatie Tabanka in Muziekpodium DJS. Tabanka brengt een eigen, hedendaagse interpretatie van de funaná, dé populaire dansmuziek van Kaapverdië. De band laat zich daarbij inspireren door artiesten van een eerdere generatie zoals Code di Dona, Bulimundo, Américo Brito en Bitori.

De funaná is een swingende en energieke muziekstijl van het Kaapverdische eiland Santiago die tijdens het Portugese koloniale bewind verboden was vanwege het schijnbaar opruiende en sensuele karakter ervan. Geen wonder dat de funaná na de onafhankelijkheid in 1975 deel ging uitmaken van de Kaapverdiaanse identiteit. Oorspronkelijk is funaná de muziek van de nazaten van slaven, die in de jaren tachtig gemixt werd met pop en jazz. Basis is de diatonische accordeon  en de ferrinho, een metalen staaf waarop geraspt wordt.

World brengt elke eerste zaterdag van de maand muziek van verschillende streken op de aardbol, met geregeld latin tijdens Havana Club.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 4 april, 2020 @ 10:00 pm
Einde:
zo 5 april, 2020 @ 1:00 am
Kosten:
€ 9
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

World
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl