fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

World: Sin Pausa’s tribute to Chano and Joaquin Pozo

za 7 maart, 2020 @ 10:00 pm - zo 8 maart, 2020 @ 1:00 am

€ 9

Op zaterdag 7 maart brengt Sin Pausa tijdens Havana Club in Muziekpodium DJS een ode aan de Cubaanse congueros Chano Pozo en diens kleinzoon Joaquin. Luciano ‘Chano’ Pozo Gonzáles werd in 1915 geboren in Havana en ontwikkelde zich tot een muzikale bruggenbouwer die de Cubaanse rumba introduceerde in de New Yorkse jazzscene. Nadat hij in 1947 als gelukszoeker naar de VS emigreerde, werd Chano de eerste latin jazz-percussionist in de band van Dizzy Gillespie. Zijn opmars eindigde al in december 1948, toen hij bij een ruzie over de kwaliteit van geleverde marihuana in een bar in Harlem werd doodgeschoten door de dealer..

Chano’s kleinzoon Joaquin Pozo brengt op zijn beurt als rumbero vanuit opnieuw New York de Cubaanse rumba in de latin jazz van de huidige tijd. In 2000 bracht hij in Havana een ode aan zijn grootvader met het succesvolle evenement Momento de Memoriam a Chano Pozo. Dit concert vormt de aanleiding voor Sin Pausa om een muzikaal eerbetoon te brengen aan grootvader en kleinzoon Pozo.

World brengt elke eerste zaterdag van de maand muziek van verschillende streken op de aardbol, met geregeld latin tijdens Havana Club.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 7 maart, 2020 @ 10:00 pm
Einde:
zo 8 maart, 2020 @ 1:00 am
Kosten:
€ 9
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

World
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl