Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werelds!: Neco Novellas

za 4 maart, 2017 @ 9:00 pm - 11:30 pm

€ 10

Neco NovellasIn de serie Werelds! speelt zaterdag 4 maart het uit Mozambique afkomstige muzikale talent Neco Novellas de sterren van de hemel in Jazzpodium DJS. Met zijn trio speelt hij African dance music met jazzy improvisaties. Neco studeerde muziek in Portugal en klassieke gitaar en jazz- en operazang in Rotterdam. In zijn muziek zijn dan ook vele invloeden te horen die zijn optredens interessant gevarieerd maken.

Het jaar 1990, waarin hij 16 wordt, ziet ‘Neco Novellas’ (Anselmo João Johanhane) als zijn startjaar als muzikant. Neco, zoals hij uiteindelijk wordt genoemd, is geboren in Mozambique en groeit op in een muzikale familie. In 1996 krijgt Neco een beurs om klassieke zang en gitaar te studeren aan de Academia de Musica Eborense en later op de Universidade de Musica de Évora in Portugal. Hij is in Mozambique intussen zo succesvol dat hij een nationale sterrenstatus heeft verkregen. Ook al ligt zijn hart bij improviseren, hij neemt graag deze uitdaging aan om zijn ervaring uit te breiden.

In 1998 verschijnt Neco Novellas’ album Ngoname Mi Sinha in Mozambique en Portugal. Visdisco, een label in Lissabon, brengt deze cd uit. Daarna bezoekt Neco verschillende Europese landen. Nederland trekt hem op dat moment het meest aan en hij gaat studeren aan het Rotterdams Conservatorium.

Al snel wordt hij gevraagd muziek te schrijven voor de korte Nederlandse film De Grijns (The Grin), die te zien is tijdens het International Film Festival Rotterdam van 2006. Hij treedt daarnaast veel op en leidt allerlei workshops.

Op het album New Dawn – Ku Khata, dat in 2008 verschijnt, hoor je allerlei combinaties van de typisch Mozambikaanse marrabenta met blues, jazz, funk, reggae, afrobeat en gospel. Naast Neco’s familieleden zijn diverse bekende artiesten uit Nederland en Luxemburg op deze schijf te horen. Zo levert de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira (Zuco 103) een bijdrage aan de track Vermelha, waarin de samba een hoofdrol speelt. Dit nummer komt samen met het lied Zula Zula ook uit als single.

Tegenwoordig trekt Neco door het land met zijn trio waarmee hij menige zaal plat speelt, niet in de laatste plaats vanwege zijn uitstekende performance.

Werelds! brengt op de eerste zaterdag van de maand een feestelijke liveband die ‘wereldmuziek’ speelt, varierend van balkanbeat tot latin en Afrikaans tot reggae.

 

 

Gegevens

Datum:
za 4 maart, 2017
Tijd:
9:00 pm - 11:30 pm
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Organisator

World
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl