Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werelds! – Grupo del Sur

za 5 mei, 2018 @ 10:00 pm - zo 6 mei, 2018 @ 1:00 am

€ 8

Met maar een klein beetje fantasie verandert Jazzpodium DJS op zaterdag 5 mei in Tangosalon DJS als daar het internationale gezelschap Grupo del Sur optreedt met zijn programma Danza Maldita.

Danza Maldita (‘Vermaledijde Dans’) verwijst naar het ongenoegen van de kerk toen de sensuele tango in het begin van de 20e eeuw vanuit Argentinië het Europese continent veroverde. Daarnaast is het een verwijzing naar de ‘duivelse’ stukken van componist/bandoneonspeler Astor Piazzolla, de grondlegger van de Tango Nuevo.

Piazzolla (1921-1992) is dé inspirator van de ‘Groep van het Zuiden’. Danza Maldita bevat dan ook stukken van zijn hand, bijvoorbeeld zijn ‘duivelse’ stukken Tango del Diablo, Romance del Diablo en Vayamos al Diablo. Maar Grupo del Sur brengt ook eigen werk, geschreven door contrabassist/arrangeur Marc van Rooij. Het viertal verweeft op geraffineerde wijze en in eigen arrangementen klassieke muziek en tango met elkaar.

Grupo del Sur bestaat uit: Matías Pedrana – bandoneon, Anne-Marie van de Grint – viool, Ivo de Greef – piano, Marc van Rooij – contrabas.

Werelds! brengt elke eerste zaterdag van de maand muziek van verschillende streken op de aardbol, met elke twee maanden latin tijdens ”Havana Club”.

  • Datum: zaterdag 5 mei 2018
  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
  • Entree: € 8,- / Leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-
  • www.jazzpodiumdjs.nl

 

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 5 mei, 2018 @ 10:00 pm
Einde:
zo 6 mei, 2018 @ 1:00 am
Kosten:
€ 8
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

World
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl