fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tom van der Zaal Quintet

za 22 februari, 2020 @ 10:00 pm - zo 23 februari, 2020 @ 1:00 am

€ 9

Zaterdag 22 februari speelt het Tom van der Zaal Quintet in Muziekpodium DJS. De Haagse Altsaxofonist Van der Zaal (1987) brengt met zijn kompanen onder meer werk van het afgelopen najaar verschenen album Introducing Tom van der Zaal, waarop hij samenwerkte met de New Yorkse jazzgitarist Peter Bernstein.

Dat album kenmerkt zich logischerwijs door de op New York geïnspireerde sound en bevat voornamelijk eigen composities, waarbij de nadruk ligt op lyriek, melancholie, samenspel, energie en diversiteit. Inspiratie haalde Van der Zaal uit de muziek van mensen als Roy Hargrove, Jackie McLean en Peter Bernstein, maar ook bijvoorbeeld Antônio Carlos Jobim. Als er al gerangschikt moet worden, valt het Tom van der Zaal Quintet onder het kopje ‘energieke en tijdloze neo-jazz’.

Tom van der Zaal haalde in 2013 cum laude zijn Master of Arts aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag . Hij was toen al drie keer laureaat in het Prinses Christina Concours geweest en winnaar van de Melkweg Student Jazz Award. In 2016 was de Dordtse Sena Jazzprijs voor hem.

Line-up: Tom van der Zaal: altsaxofoon, Floriaan Wempe: tenorsaxofoon, Rob van Bavel: piano, Matheus Nicolaiewsky: contrabas, Joost van Schaik: drums.

Onze Dutch Jazz-avonden brengen elke derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,50.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 22 februari, 2020 @ 10:00 pm
Einde:
zo 23 februari, 2020 @ 1:00 am
Kosten:
€ 9
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Dutch Jazz
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl