Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thomas Pol Quartet ft. Jason Marsalis

wo 16 januari, 2019 @ 8:30 pm - 11:00 pm

€ 15

Woensdag 16 januari een bijzonder concert in Muziekpodium DJS met Jason Marsalis. De jongste telg uit de wereldberoemde Marsalis familie uit New Orleans is te gast met het Thomas Pol Quartet.

Deze avond staat in het teken van de jazz afkomstig uit New Orleans. De musici duiken in het repertoire van de jaren vijftig en zestig, gebundeld in het Silverbook: een selectie moderne jazz van New Orleans, met composities van onder anderen Ellis Marsalis, James Black en Harold Battiste. Verwacht een avond vol second line, traditionele en moderne jazz uit de veelzijdige jazztraditie van New Orleans en uiteraard een glansrol voor de trompet.

Jason Marsalis is de jongste telg uit de wereldberoemde Marsalis-familie met onder meer zijn broers Wynton en Branford Marsalis en vader Ellis. Als jonge drummer werkte hij al met grootheden als Lionel Hampton en Joe Henderson. Later richtte hij met Headhunters-percussionist Bill Summers en trompettist Irvin Mayfield de latin-jazzgroep Los Hombres Calientes op, waarmee hij twee albums opnam. De laatste jaren is Jason ook veelvuldig op vibrafoon te horen.

De in Rotterdam gevestigde talentvolle bassist Thomas Pol is op zijn jonge leeftijd reeds een veelgevraagd sideman in de Nederlandse jazzscene en werkte onder anderen met Benjamin Herman, Peter Beets en Caro Emerald. Tijdens zijn studie aan het Rotterdamse conservatorium Codarts nam hij deel aan een uitwisselingsprogramma met de universiteit van New Orleans, waar zijn voorliefde voor deze stad en haar muziekgeschiedenis ontstond.

Line-up: Ian Cleaver: trompet, Timothy Banchet: piano, Thomas Pol: contrabas, Jason Marsalis: drums.

  • Datum: woensdag 16 januari 2019
  • Plaats: Muziekpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Deur open: 20.00 uur / Aanvang: 20.30 uur
  • Entree: € 15,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 7,50
  • www.muziekpodiumdjs.nl

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Datum:
wo 16 januari, 2019
Tijd:
8:30 pm - 11:00 pm
Kosten:
€ 15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Jazz & Beyond
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl