Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Randy’s Boogie Squad Reünieconcert

vr 6 maart, 2015

€8,00

Randy's Boogie Squad 2015Vrijdag 6 maart vibreert Jazzpodium DJS als de roemruchte Dordtse bluesband Randy’s Boogie Squad weer voor een keertje samenkomt. Zanger/gitarist Randy Derkhof en drummer Timothy van der Holst stonden in de zomer van 1996 aan de wieg van de vijfmansformatie die in de drie jaar van haar bestaan twee albums uitbracht en alle uithoeken van het Nederlandse bluescircuit afschuimde. Zo stond de band in 1997 op de eerste editie van het Rhythm & Blues Festival Dordrecht, de voorloper van Big Rivers. In 1999 scheidden de muzikale wegen zich, maar bleven de bandleden in allerlei gedaanten van zich laten horen.

Toen werd het 2014 en was er het inmiddels legendarische nachtconcert in DJS tijdens Big Rivers. A reunion was born… Vanavond belooft het wederom een warm feest te worden als de vijf vrienden hun muzikale ding doen op het Jazzpodium.

Het repertoire van Randy’s Boogie Squad is opgebouwd uit zowel covers als eigen werk. Geen standaard bluesset, maar een spannende mix van rock ‘n’ roll, swing, soul en swampy blues. Aan eigentijdse trends heeft de band geen boodschap. Randy’s Boogie Squad verwerkt elementen uit muziek van beroemde voorgangers als Jimmy Reed, BB King, Ray Charles en Elvis Presley, gecombineerd met meer recente invloeden van artiesten als Los Lobos, Dr. John en Ry Cooder.

Tijdens optredens doet Randy’s Boogie Squad niet aan instrumentaal machtsvertoon. De nadruk ligt op het creëren van een intieme sfeer, waarbinnen ruimte is voor veel opzwepende, maar soms ook ingetogen songs. Randy Derkhof (zang & gitaar) weet met zijn bluesy soulstem en rauwe gitaarwerk het publiek in no time voor zich te winnen. Samen met gitarist Tom Punt, mondharmonicaspeler Kees Elsman en de swingende ritmesectie Ton van der Kolk (bas) en Timothy van der Holst (drums) vormt de Boogie Squad een uitdagend geheel.

 

 

 

Gegevens

Datum:
vr 6 maart, 2015
Kosten:
€8,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Organisator

Blues
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl