Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ploctones

za 21 september, 2013

E 7

Ploctones---sliderNa een zeer succesvol optreden op het laatste Big Rivers Festival zijn ze opnieuw in Dordrecht:  The Ploctones. ‘Het leukste jazzbandje van Nederland’ speelt op zaterdag 21 september a.s in Jazzpodium DJS tijdens de Sublime Dutch Jazz-avond. Ditmaal presenteert de band haar nieuwe album dat deze maand uitkomt.

Bandleider Anton Goudsmit (winnaar Duiveltje ‘beste popgitarist’ én VPRO Boy Edgar Prijs voor de jazz) heeft zich samen met saxofonist Efraïm Trujillo, bassist Jeroen Vierdag en drummer Martijn Vink op nieuwe noten, nieuwe ritmes en nieuwe grooves gestort. Na jarenlange ontembare dienst aan de New Cool Collective wijdt Goudsmit  zich nu volledig aan zijn eigen ‘anarchistische bende’. In heel Nederland, maar ook over de grenzen, kijkt men reikhalzend uit naar wat deze creatieve ‘vuurbal’ nu weer zal aanrichten.

The Ploctones is geen band waarbij de ritmesectie slaafs de maat aangeeft en de solisten om beurten hun riedel afdraaien. Integendeel: de rolverdeling verschuift voortdurend. Je hoort de meest sierlijke en meeslepende melodieën in de bas of op de drums, en de meest pakkende ritmes in de gitaar- en saxofoonpartijen. Zo ondubbelzinnig als de titels van hun composities zijn (bijvoorbeeld Kont, FF Dimmen, Paalangst of De Dorst),  zo ingenieus zit de muziek in elkaar; de ene keer als een tikkende bom die elk moment kan exploderen, de andere keer als een verfijnd uurwerk.

Geen enkel concert is hetzelfde, omdat de vier musici van The Ploctones altijd met volle overgave, veel vindingrijkheid en grote inventiviteit musiceren. Een buitenkansje voor de Dordtse muziekliefhebber.

Kijk op: www.ploctones.com.

  • 21 september 2013
  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Deur open: 22.00 uur / Aanvang: 22.30 uur
  • Entree: € 7,00 / tot 25 jaar € 3,50
  • I www.muziekpodiumdjs.nl
  • T @jazzandbeyond

 

Gegevens

Datum:
za 21 september, 2013
Kosten:
E 7
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
http://www.jazzpodiumdjs.nl

Organisator

Dutch Jazz
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl