Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pierre Courbois QWINTETT & Workshop

za 25 april, 2015 @ 4:00 pm - zo 26 april, 2015 @ 1:30 am

€8,00

Pierre-Courbois-©-Cees-van-de-VenOp zaterdag 25 april komt de legendarische drummer Pierre Courbois met zijn eigen kwintet. ‘s Middags verzorgt hij een workshop voor wie die meer wil weten over de Mingus-traditie van thematische, melodieuze ensemblejazz. Samen met pianist Niko Langenhuijsen wordt dit een uitdagende workshop voor musici uit de regio. ‘s Avonds geeft Courbois een concert met zijn groep PC Qwintett .

Pierre Courbois is sinds jaar en dag een van de vaandeldragers van de Nederlandse jazz, met zowel nationale als internationale erkenning. Inmiddels staat hij al meer dan 57 jaar op de planken. In 2015 wordt hij 75 jaar en zal dit vieren met een uitgebreide tournee langs de Europese podia. Hij heeft zelf aangegeven dat dit zijn laatste uitgebreide tour zal zijn met een eigen ensemble, so don’t miss out!

In de workshop staat het experimenteren met lineaire improvisatie voorop. Composities worden opgebouwd uit verschillende secties die collectief improviserend worden uitgewerkt. Laat dit je allemaal niet afschrikken, musici! Kom het meemaken. Een unieke kans om wat dieper te gaan in de jazz. Geef je van te voren op via timothyvander@gmail.com.

Speciaal voor deze tournee heeft Courbois een nieuw ensemble, PC Qwintett, samengesteld uit een aantal jazz-coryfeeën met wie hij in zijn veelzijdige carrière heeft samengewerkt, zoals Niko Langenhuijsen (piano), Egon Kracht (contrabas), Toon de Gouw (trompet), Ilja Reijngoud (trombone) of Jan Menu (bariton).

Het geheim van het Pierre Courbois Qwintett zit hem in de eigenaardige constructie van de composities en de vele oneven maatsoorten. Slechts weinige drummers zijn als Courbois in staat tot het scheppen van melodisch, harmonisch én ritmisch interessante geïmproviseerde muziek. Sterker nog: als jazzdrummer/componist mag hij beschouwd worden als een zeer zeldzaam fenomeen. Een musicus die steeds het componeren als zwakke stee in de geïmproviseerde muziek heeft geaccentueerd. Voeg hierbij de karakteristieke spelstijl van de deelnemende musici, dan wordt snel duidelijk dat het hier om een uitzonderlijk ensemble gaat!

  • Datum: zaterdag 25 april 2015
  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Workshop: 16:00 – 20:30 uur (€ 15,- incl. eten)
  • Concert: aanvang: 21:30 uur
  • Entree: € 8,- / DJS-leden + tot 25 jaar: € 4,-

 

 

Web/Facebook

 

http://www.pierrecourbois.nl/

 

 

Gegevens

Begin:
za 25 april, 2015 @ 4:00 pm
Einde:
zo 26 april, 2015 @ 1:30 am
Kosten:
€8,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Organisator

Jazzlab
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl