Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

November Saxofoon Maand – Artvark – Trance

za 18 november, 2017 @ 10:00 pm - zo 19 november, 2017 @ 1:00 pm

€ 10

Op zaterdag 18 november treed het beste saxofoonkwartet van Europa op in Jazzpodium DJS: Artvark. Met hun nieuwe theaterprogramma ‘Trance’ spelen zij eigen werk van het gelijknamige nieuwe album. Artvark is een saxofoonkwartet waar het stof vanaf geklopt is. Weg met de stoeltjes! Weg met de lessenaars! Artvark beweegt! Artvark meandert door muzikale tradities en beweegt zich over het podium volgens een geïmproviseerde choreografie. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

Rolf Delfos (altsax), Bart Wirtz (altsax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax) mengen hun verschillende achtergronden tot een eensgezind, creatief en origineel geluid: de sound van Artvark. De formatie speelde als kwartet op grote internationale festivals zoals het North Sea Jazzfestival, het Caïro Jazz Festival, het Bohemia Jazz festival in Praag en Jazz Brugge, en toerde door Ierland, Turkije en Zuid Afrika. Daarnaast ging het saxofoonkwartet bijzondere samenwerkingen aan en speelde met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose en de Deense rockband Efterklang. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, waarmee ze de cd ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelden ze onder andere op het Grachtenfestival en de Rotterdamse Operadagen. Na diverse samenwerkingsprojecten brengt Artvark in het najaar van 2017 weer een cd uit puur als kwartet: Trance. Dit keer geen eclectisch programma zoals u van ze gewend bent, maar één verhaal in één adem. Vanuit één toon belandt de luisteraar langzaam via een pulserend ritme in een caleidoscopisch weefsel van over elkaar buitelende melodieën en kleurrijke samenklanken. In de rest van 2017 en 2018 gaan de heren met Trance op tournee in binnen- en buitenland.

Artvark verbindt werelden en verlegt grenzen, zowel in zichzelf als in hun muziek. Voortdurend op zoek naar meer, blijft Artvark graven, wroetend door de modder, op zoek naar die ene truffel.

Onze Dutch Jazz-avonden brengen iedere derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 5,-.

  • Datum: zaterdag 18 november 2017
  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Deur open: 21:30 uur / Aanvang: 22.00 uur
  • Entree: € 10,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 5,-

Gegevens

Begin:
za 18 november, 2017 @ 10:00 pm
Einde:
zo 19 november, 2017 @ 1:00 pm
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
www.jazzpodiumdjs.nl

Locatie

Organisator

Dutch Jazz
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl