Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mete Erker Trio

za 18 maart, 2017 @ 9:00 pm - 11:30 pm

€ 10

Mete ErkerOp zaterdag 18 maart speelt de saxofonist Mete Erker met zijn trio in Jazzpodium DJS. Mete is een saxofonist met een zeer persoonlijke benadering van muziek. Zijn spel wordt gekenmerkt door zijn prachtige heldere toon en de combinatie van rauwe energie en lyriek. Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku en draait al jaren mee in de top van de Nederlandse scene; van New Cool Collective tot Conny Janssen Danst.

Erker is mede drijvende kracht achter Estafest, het spannende improvisatiekwartet met Anton Goudsmit, Jeroen van Vliet en Oene van Geel, en achter het vermaarde Artvark Saxophone Quartet. In 2015 ging Erker’s Near East Up North in premiere in het Muziekgebouw aan ‘t IJ: een suite geschreven door Martin Fondse, uitgevoerd door ensemble Asko|Schönberg en de Turkse kemence-virtuoos Derya Türkan.

In de grote verscheidenheid aan projecten waar Mete Erker bij betrokken is voegt hij een eigen signatuur toe aan het klankbeeld; solistisch of onderhuids, altijd in dienst van de muziek. Maar met het Mete Erker Trio treed hij voor het eerst alleen als solist op de voorgrond. Hij neemt daarbij alle ruimte om volledig zijn eigen spel te spelen; open en direct, fris van de lever. De fantastische ritmetandem van bassist Johan Plomp en drummer Makki van Engelen completeert de band. Het Mete Erker Trio presenteert vanavond hun tweede album: Live!

Onze Dutch Jazz-avonden brengen elke derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 5,-.

Gegevens

Datum:
za 18 maart, 2017
Tijd:
9:00 pm - 11:30 pm
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Organisator

Dutch Jazz
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl