Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Mad Dogs & Englishband

vr 21 februari @ 10:00 pm - za 22 februari @ 1:00 am

€ 9

Vrijdag 21 februari wordt Muziekpodium DJS ‘overgenomen’ door Mad Dogs & Englishband. Dit gezelschap rond de ‘Dordtse Joe Cocker’ Elroy Schaap herdenkt – of beter: viert – dat vijftig jaar geleden de band rond Joe Cocker het legendarische album en de film Mad Dogs & Englishmen uitbracht met wereldwijd megasucces.

In 2020 is het vijftig jaar geleden dat Joe Cocker in iets meer dan twee weken een band moest samenstellen voor zijn uitgebreide Amerikaanse tournee. Mede dankzij bandleider Leon Russell lukte dit wonder boven wonder en ontstond er een bont gezelschap musici met aanhang, groupies, kinderen en huisdieren. De tournee werd vastgelegd door een filmcrew die vele uitspattingen, optredens en avonturen vastlegde van het gezelschap dat met een vliegtuig het continent doorkruiste. Het resultaat, de film Mad Dogs & Englishmen, was na de film over Woodstock de volgende bioscoophit die het ultieme rock ’n’ roll leven vastlegde. Ook het gelijknamige dubbelalbum werd een groot succes.

Joe Cocker brak in 1969 door na zijn Woodstock-optreden met zijn weergaloze vertolking van With a Little Help From My Friends van The Beatles, die zelfs menig Beatlesfan beter vond dan het origineel. Op Mad Dogs & Englishmen krijgen vele songs van anderen deze specifieke Cockerbehandeling, gesteund door Leon Russell en band. Nummers als The Letter, Honky Tonk Women, Feeling Allright, Delta Lady en Cry me a River zijn in de Mad Dogs-uivoering autonoom de muziekgeschiedenis ingegaan.

Het 13 man/vrouw sterke gezelschap Mad Dogs & Englishband weet een overtuigende weergave van de historische tour van Cocker cum suis neer te zetten. Onder andere meerdere malen op Big Rivers en op het Noordpark festival in Zwijndrecht kregen zij hiervoor de handen op elkaar, maar in de intimiteit van DJS is het gewoon wéér een feest om ze te zien en horen.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
vr 21 februari @ 10:00 pm
Einde:
za 22 februari @ 1:00 am
Kosten:
€ 9
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Website:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Blues
Website:
www.muziekpodiumdjs.nl