Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Leticia y su Rumbadama

za 5 november, 2016 @ 9:00 pm - 11:00 pm

€ 8

leticia-y-su-rumbadamaSalsa-fijnproevers en alle andere liefhebbers van ‘warme’ muziek en dans kunnen zaterdag 5 november in Jazzpodium DJS hun hart ophalen als Werelds! de all female latinband Leticia y su Rumbadama op bezoek heeft. In vrijwel ongewijzigde bezetting speelt deze band al twintig jaar in de primera divisón van Nederlandse latin-orkesten. Het begon allemaal in januari en februari 1996 met acht doorgewinterde ‘salsa-machas’ en 36 concerten in Scandinavië. Terug in Nederland volgden televisieoptredens, werd het roemruchte radiorpogramma Tros Sesjun aangedaan en boekten alle podia en festivals van naam de dames met graagte.

In de loop der jaren is Leticia y su Rumbadama steeds vaker als kwintet gaan optreden. Zo ook vanavond in het Jazzpodium. Maar niet gevreesd: ‘less is more’ is zonder voorbehoud van toepassing. De vijf topmuzikantes zijn zó op elkaar ingespeeld en hebben zich zó bekwaamd in het multitasken dat er een stevig, compact bandgeluid ontstaat waar geen tien kerels tegenop kunnen.

Geen kerels? Nou… eentje dan: vanavond maakt in plaats van trompettiste Ellister van der Molen de onbetwiste salsaspecialist Bart Noorman deel uit van Rumbadama.

De band vertolkt een breed spectrum uit het genre; van salsa dura tot en met son Cubano, soepel bewegend tussen opzwepende merengues en romantische bolero’s. Specialiteit van Leticia y su Rumbadama zijn de ijzersterke vierstemmige vocale arrangementen van de a capella-intro’s, in de gezongen doowop-mambo’s en op andere momenten in het optreden.

Line-up: Leticia Bal: conga’s/footpedals/zang/bandleader, Bart Noorman: trompet/claves, Mick Paauwe: babybas/zang, Barbara Rana: piano/zang, Delia Gonzalez: leadzang/handpercussie.

  • Datum: zaterdag 5 november 2016
  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Deur open: 20.30 uur / Aanvang: 21.00 uur
  • Entree: € 8,- / Leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
za 5 november, 2016
Tijd:
9:00 pm - 11:00 pm
Kosten:
€ 8
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
jazzpodiumdjs.nl

Locatie

Organisator

World
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl