Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Joost Patocka: GRATIS workshop en concert

za 11 april, 2015 @ 8:00 pm - zo 12 april, 2015 @ 1:30 am

€8,00

Joost Patocka

Op zaterdag 11 april komt jazzdrummer Joost Patocka naar jazzpodium DJS. Vroeg in de avond geeft hij een GRATIS drumworkshop waarna hij rond 22:30u een concert zal geven met zijn eigen formatie met oa Maarten Hogenhuis op alt sax (oa Bruut), Miguel Rodriguez op piano (oa Ben van der Dungen en Benjamin Herman) en Thomas Rolff (Bruut) op de bas.

In zijn gratis workshop – die zal starten om 20:00 uur –  gaat Patocka in op de rol van de drummer in 115 jaar jazzgeschiedenis. Ook bestrijkt hij de overeenkomsten en verschillen in stijlen en de brushes techniek. De workshop is niet alleen voor muzikanten, maar staat ook nadrukkelijk open voor ‘passieve’ jazzliefhebbers. Met zijn eigen groep speelt Joost muziek met één been in het verleden, één been in het nu en de blik op de toekomst.

Patocka studeerde bij drummers Eric Ineke en Clarence Becton en grote Amerikaanse drummers als Joe Morrello, Marvin ‘Smitty’ Smith en Carl Allen. Hij bouwde aan een klassiek idioom, dat tot op de dag van vandaag het fundament vormt van zijn verder tijdloze stijl. Zo ontwikkelde hij een manier van spelen die even solide als avontuurlijk is en er al snel voor zorgde dat hij uitgroeide tot wie hij nu is: een van de meest gevraagde jazzdrummers van Nederland.

Het bracht hem op het podium met topmuzikanten als Ferdinand Povel, Ruud Jacobs, Piet Noordijk, Rita Reys, Teddy Edwards, Nat Adderley, Gary Bartz, Julian Priester, Lew Tabackin, Houston Person, Barry Harris en Chuck Israel. Joost speelt in het Benjamin Herman Trio, het Maarten Hogenhuis Kwartet en is een van de oprichters van Krupa & The Genes. Verder is hij is op meer dan dertig CD’s te horen en is hij werkzaam als docent aan het conservatorium van Rotterdam.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,-.

  • Datum: Zaterdag 11 april 2015
  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Workshop: 20:00-21:30 uur.
  • Deelname € 0,- oftewel GRATIS

Concert Joost Patocka Quartet

  • Aanvang: 22.30 uur
  • Entree: € 8,- / DJS-leden + tot 25 jaar: € 4,- (na half 10)

 

Gegevens

Begin:
za 11 april, 2015 @ 8:00 pm
Einde:
zo 12 april, 2015 @ 1:30 am
Kosten:
€8,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Organisator

Jazz & Beyond
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl