Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

John Engels Kwintet ft. Benjamin Herman

za 18 april, 2015

€10,00

John Engels ft Benjamin HermanDe maand april staat in Jazzpodium DJS in het teken van drummers. Een keur aan Nederlandse jazzdrummers treedt op in Jazzpodium DJS. Op zaterdag 18 april speelt de binnenkort 80-jarige drumlegende John Engels met zijn eigen kwintet, waarin onder anderen saxsymbool Benjamin Herman. In zijn meer dan 60 jaar lange carrière is dit het eerste kwintet dat de naam van John zelf draagt. Engels staat toch vooral bekend als de sideman van wereldsterren als Chet Baker, Archie Shepp, Dexter Gordon en talloze anderen.

Speciaal voor deze gelegenheid heeft John zijn droomformatie opgericht. Ze brengen een tribute aan de fameuze ‘Diamond Five’, de groep waarmee John van 1957 tot 1961 in de Amsterdamse Jazzclub Sheherazade furore maakt. Dit belangrijke stuk vaderlandse jazzgeschiedenis zal het startpunt zijn, maar met deze mannen op het podium weet je nooit waar het zal eindigen.

Het John Engels Kwintet bestaat uit: Benjamin Herman: altsax, Ruud Breuls: trompet, Rob van Bavel: piano, Ruud Ouwehand: bas en John Engels: drums.

http://youtu.be/-a_WX330BfA

 

Gegevens

Datum:
za 18 april, 2015
Kosten:
€10,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Organisator

Dutch Jazz
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl