Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JazzLab Session: Tribute to Otis & Aretha

za 24 februari, 2018 @ 10:00 pm - zo 25 februari, 2018 @ 1:00 am

€ 5

Op zaterdag 24 februari staat tijdens de Jazzlab Sessions in Jazzpodium DJS de larger than life soullegendes Aretha Franklin en Otis Redding centraal. Een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, nummers van deze generatiegenoten.

In diverse bezettingen zullen de musici de essentie van jazz-improvisatie pakken, met als vertrekpunt het ‘songbook’ van Arteha Franklin en Otis Redding. Aretha Franklin is bekend om haar liedjes als Think, Natural Woman en Chain of Fools. Otis Redding is bekend om zijn liedjes Dock of the Bay, I’ve Been Loving You en Try a Little Tenderness. Beiden hadden een grote hit met het nummer Respect.

Verongelukte Otis in 1967 op 26-jarige leeftijd bij een vliegtuigcrash, Aretha is still going strong (zo meldde ze najaar 2017 zelf nog) op bijna 76-jarige leeftijd. Otis had het ontluikende hippiepubliek verbluft op het festival Monterey Pop (zie die film!) in 1967, maar miste Woodstock en alles wat daarna gebeurde met de muziek en de wereld. Aretha heeft gelukkig nog wel veel memorabels kunnen doen, met als willekeurig gekozen herinneringen haar rol in The Blues Brothers in 1980 en haar optreden tijdens de inauguratie van Barack Obama als eerste zwarte president van de USA.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te beklimmen en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
Entree: € 5,-

Aretha nu en toen:

Otis toen en toen:

https://youtu.be/dwxhf4UXLvM

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 24 februari, 2018 @ 10:00 pm
Einde:
zo 25 februari, 2018 @ 1:00 am
Kosten:
€ 5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
http://www.jazzpodiumdjs.nl/

Organisator