fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JazzLab Session: Tribute to Nina Simone – CANCELLED

za 28 maart, 2020 @ 10:00 pm - zo 29 maart, 2020 @ 1:00 am

€ 6

Op zaterdag 28 maart is er weer een editie van de succesvolle Jazzlab Session avond met als thema zangeres/pianiste Nina Simone. Op deze sessie zullen een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen.

Het begrip ‘diva’ wordt in de muziekwereld te pas en te onpas gebruikt. Maar als iemand recht had op de omschrijving gevierd én eigenzinnig, dan was het wel Nina Simone (1933 – 2003). De Amerikaanse zangeres en pianist kwam van ver, steeg in de jaren zestig en zeventig tot grote hoogte, en stierf uiteindelijk eenzaam en verward in Zuid-Frankrijk. Haar intense muziek en onpeilbare persoonlijkheid spreken nog altijd velen tot de verbeelding.

Bij het grote publiek leeft zij vooral voort door intense liederen als: I Loves You Porgy, I Put a Spell On You, Don’t Let Me Be Misunderstood en Ain’t Got No – I Got Life. Aan haar meest bekende nummer My Baby Just Cares For Me heeft ze overigens zelf altijd een hekel gehad.

Nina Simone was een vrije geest, zwevend tussen extase en wanhoop. Een moeilijk mens voor haar naaste omgeving, haar publiek en eindelijk ook voor zichzelf. Maar bovenal was Nina Simone een zangeres en pianist die zich zo thuis voelde in de klassieke muziek, jazz, blues en pop dat ze die muziekgenres tot een geheel eigen geluid wist te maken.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te betreden en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 28 maart, 2020 @ 10:00 pm
Einde:
zo 29 maart, 2020 @ 1:00 am
Kosten:
€ 6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Jazzlab
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl