Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

JazzLab Session: Tribute to Bill Withers

za 26 mei, 2018 @ 10:00 pm - zo 27 mei, 2018 @ 1:00 am

€ 5

Op zaterdag 26 mei staat tijdens de Jazzlab Sessions in Jazzpodium DJS de muziek van levende soullegende Bill Withers centraal. Bekende en onbekende jazzmusici uit de regio spelen, op geheel eigen wijze, zijn nummers. In diverse bezettingen zullen de musici de essentie van jazz-improvisatie pakken, met als vertrekpunt het ‘songbook’ van Bill Withers.

Songs als ‘Lean On Me’, ‘Ain’t No Sunshine’ en ‘Just The Two Of Us’ zullen waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen. Bill Withers moet veel geduld uitoefenen tot zijn muziekcarrière van de grond komt. Terwijl hij ‘s nachts demo’s opneemt, in de hoop dat een platenmaatschappij hem zal opmerken, maakt Withers overdag wc-deksels voor vliegtuigtoiletten.

Wanneer de 32-jarige Withers in 1970 wordt voorgesteld aan de directeur van Sussex Records, komt alles in een stroomversnelling. ‘Ain’t No Sunshine’ van het album Just As I Am wordt een hit nog voor Withers een band heeft kunnen samenstellen. Het nummer bezorgt Withers in ’71 de Grammy voor Best r&b Song. Van Withers’ tweede album Still Bill komt de hit ‘Lean On Me’ die het in de VS nog beter doet dan ‘Ain’t No Sunshine’. Maar in Nederland weet de single nooit de Top 40 te halen.

Na ‘Ain’t No Sunshine’ en ‘Lean On Me’ volgen er nog een reeks hits, maar die kunnen zich niet in het collectieve geheugen branden. Tot Bill Withers in 1980 ‘Just The Two Of Us’ opneemt, samen met Grover Washington Junior. Withers doet echter weinig met de vernieuwde aandacht en treedt maar bij gelegenheid op. Pas in 1985 komt zijn volgende en laatste album uit: Watching You Watching Me.

De regionale sessiemusici die deze avond zullen spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken, om vervolgens een paar uur later het podium te betreden en het publiek te trakteren op een mooie uitvoering. In diverse bezettingen zullen de musici een fijne selectie ten gehore brengen. Al met al belooft het weer een gevarieerde avond te worden.

  • Datum: zaterdag 26 mei 2018
  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
  • Entree: € 5,-
  • www.jazzpodiumdjs.nl

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 26 mei, 2018 @ 10:00 pm
Einde:
zo 27 mei, 2018 @ 1:00 am
Kosten:
€ 5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Jazzlab
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl