Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

L’Éclair (CH)

za 14 september, 2019 @ 10:00 pm - zo 15 september, 2019 @ 1:00 am

€ 9

Op zaterdag 14 september speelt de Zwitserse L’Éclair in Muziekpodium DJS tijdens de altijd avontuurlijke Jazz & Beyond-avond. In 2015 zette het Zwitserse L’Éclair zijn eerste stappen als duo in Londen, maar terug in thuisstad Genève voelen ze de noodzaak uit te breiden. De band die daaruit ontstaat laat zich inspireren door groove en krautrock uit de 70’s. Samen met sound engineer Vincent Hänggi start het zestal in 2016 met de opnames van hun debuutalbum Cruise Control. In 2017 verschijnt het album en volgen er steeds meer shows, onder meer als support voor White Fence.

In Genève bloeit de laatste jaren een heuse underground groovy scene, waar onder andere acts als Altin Gün en Mauskovic Dance Band graag geziene gasten zijn. Na het horen van deze acts is L’Éclair onder de indruk van hun sound, waar Nederlandse engineer Jasper Geluk (Jacco Gardner/Allah-Lahs) verantwoordelijk voor is. Ze besluiten direct contact op te nemen. In het najaar van 2017 tourt L’Éclair-gitarist Stefan Lilov in het kader van een speciaal project rondom de Zambiaanse rockband We Intend To Cause Havoc (W.I.T.C.H) met onder meer Jacco Gardner door Europa. Tijdens deze tour is ook Jasper Geluk van de partij. De samenwerking met L’Éclair krijgt handen en voeten.

In december 2017 reizen de Zwitsers af naar Haarlem voor de opnames van hun tweede album. Het album wordt volledig analoog op een 8-sporen taperecorder opgenomen en krijgt de titel Polymood. Op dit album speelt L’Éclair opnieuw met invloeden van retro-genres uit de 70’s. Denk aan cheesy soft-erotische soundtracks, tribal grooves en Duitse dance, versmolten tot een homogeen resultaat; de smeerpasta voor je dagelijkse muzikale boterham.

Het duurt niet lang voordat de band in 2018 door Europa tourt met het tweede album. Tijdens hun vele shows begint L’Éclair met het uittesten van nieuw materiaal, een combinatie van de live sound die de Zwitsers op de danslvoer laten horen met vele late night jams. Na afloop van de tour trekken de bandleden zich samen met engineer Benoit “Gérard” Erard terug in de Zwitserse bergen. Op deze plek ontstaat het nieuwe album Sauropoda (Release 24 mei 2019 op Beyond Beyond is Beyond Records).

Wat je moet verwachten van de nieuwe plaat? Zie het als een van die bijzondere YouTube ontdekkingen die je om 2 uur ‘s-nachts doet. Of die rare soviet prog funk LP reissue die je eigenlijk nooit durfde te kopen. Maar het meest van al klinkt het als een liveshow van L’Éclair. Als iemand zich afvroeg hoe L’Éclair in 2018 op het podium klonk is Sauropoda het antwoord. Wie wil horen hoe ze anno 2019 op het podium klinken, vervoegen zich vanavond in DJS!

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,50

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 14 september, 2019 @ 10:00 pm
Einde:
zo 15 september, 2019 @ 1:00 am
Kosten:
€ 9
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Jazz & Beyond
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl