Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz op Zondag: Trio of Liberty ft. Don Braden

zo 5 november, 2017 @ 3:00 pm - 5:30 pm

€ 10

Op zondagmiddag 5 november presenteert Jazzpodium DJS in het kader van de saxofoonmaand een concert van de Amerikaanse saxofonist Don Braden met zijn Trio of Liberty. Don Braden is vooral bekend omdat hij speelde in de groepen van Wynton Marsalis, Freddie Hubbard en Tony Williams. Zijn eerste professionele ‘gig’ was toen hij Branford Marsalis verving in de groep van Wynton. Branford ging bij Sting spelen en Don Braden kwam in de band met Kenny Kirkland op piano, Jeff Tain Watts op drums en Robert Hurst op bass.

In de jaren daarna volgde een hele serie van ‘sideman-gigs’ waaronder tours met Kenny Barron, Betty Carter, The Harper Brothers en Tom Harrell. Inmiddels heeft hij zo’n vijftien cd’s gemaakt onder zijn eigen naam en vele andere cd’s als sideman.

Don Braden speelt al met drummer Gene Jackson sinds 1986, toen Jackson student was aan het Berklee College of Music in Boston. Gene is nu vooral bekend omdat hij jarenlang de drummer was van Herbie Hancock {met bassist Dave Holland}. Na zijn tijd met Hancock werd hij de drummer van de Mingus Band en vele andere.

In 1992 kwamen bassist Joris Teepe en Don Braden elkaar tegen in New York en begon hun samenwerking aan vele projecten. Joris speelt op diverse Don Braden cd’s, Don speelt ook op diverse cd’s van Joris. Daarnaast spelen zowel Gene als Don op de CD van de Joris Teepe Big Band. De Nederlander Joris Teepe is in de VS vooral bekend omdat hij negen jaar in de groep van Rashied Ali speelde (de laatste drummer van Coltrane).

Joris en Gene samen hebben als ritmesectie ook weer een lange historie van optredens en opnames, waaronder cd’s met Deborah Brown en Benny Golson.

Don, Joris en Gene hebben nu besloten hun lange historie van samenwerking te verzegelen en als Trio of Liberty verder te gaan. De muziek is swingend, toegankelijk, typisch New Yorks, maar ook vernieuwend en diepgaand.

  • Datum: zondag 5 november 2017
  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Deur open: 14.30 uur / Aanvang: 15.00 uur
  • Entree: € 10,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 5,-

Gegevens

Datum:
zo 5 november, 2017
Tijd:
3:00 pm - 5:30 pm
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
www.jazzpodiumdjs.nl

Locatie

Organisator

Jazz op Zondag
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl