Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz op Zondag: Rein Godefroy Trio

zo 4 februari, 2018 @ 3:00 pm - 6:00 pm

€ 8

Op zondagmiddag 4 februari presenteert Jazzpodium DJS het trio van pianist Rein Godefroy. Godefroy (Breda, 1982) begon met pianospelen op zijn vierde levensjaar. Na het behalen van zijn masters degree (2007, cum laude) op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag is hij intensief op zoek naar zijn eigen stijl en geluid. Daarbij toont hij zich sterk beïnvloed door klassieke muziek. Maar ook zijn rol als begeleider in het Paul van Kemenade Quintet en spelen in bands als funkjazzformatie Fullduplexx van Louk Boudesteijn hebben Rein gevormd tot de pianist die hij nu is. Het waren ook deze formaties die hem inspireerden om zijn eigen composities op te nemen.

Voor zijn debuut-cd It Will Come (2017) wilde Rein beslist geen opsomming van virtuoze solo’s of uitgebreid vertoon van technische vaardigheden. Centraal op het album staan eigen composities met een doordachte vorm en met een sterk melodisch fundament. Met improvisaties waarin iedere noot in dienst van de muziek staat. Én natuurlijk met de musici die zich konden vinden in deze filosofie.

Zo kwam hij bij de fantastische Rotterdamse musici Guus Bakker (bas) en Pim Dros (drums) uit. Sinds het verschijnen van de cd It Will Come in maart 2017 wordt het trio overladen met fantastische recensies en wordt hun muziek vaak omschreven als avontuurlijk, verfijnd en prikkelend met een vleugje melancholie.

Deur open: 14.30 uur / Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Datum:
zo 4 februari, 2018
Tijd:
3:00 pm - 6:00 pm
Kosten:
€ 8
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Site:
http://www.jazzpodiumdjs.nl/

Organisator