Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz op Zondag: Doctor Bernard and the Swing Cats

zo 6 mei, 2018 @ 3:00 pm - 6:00 pm

€ 8

De dansvloer van Jazzpodium DJS ligt er uitnodigend bij als op zondagmiddag 6 mei Doctor Bernard and the Swing Cats daar spelen. De swing jazz in de stijl en traditie van Benny Goodman en Fletcher Henderson gaat terug tot de jaren 30 van de twintigste eeuw, maar bewijst zijn eeuwigheidswaarde tot de dag van vandaag. Lekker om naar te luisteren, maar minstens zo populair om bijvoorbeeld de Lindy Hop op te dansen.

Bernard Berkhout uit Dordrecht is daadwerkelijk dokter van professie, maar buiten het spreekuur geeft hij grif toe aan zijn grootste passie, de muziek. De klarinettist werd ooit ontdekt door Pim Jacobs en Rita Reys en onderscheiden met een Edison, solistenprijzen van het North Sea Jazz Festival, Jazz Festival Breda en Den Bosch (Jazz In Duketown) behoort hij inmiddels tot Nederlands jazz-iconen. Door weekblad Elsevier werd hij uitgeroepen tot de Nederlandse ‘King of Swing’.

In de jaren 80 en 90 speelde Doctor Bernard voornamelijk met zijn Swing Mates op alle Nederlandse jazzfestivals en in de schouwburgen. Rond 2006 kwam daar verandering in. Om een andere passie voorrang te geven, richtte hij zich voornamelijk op het optreden met zijn Swing Orchestra; een 16-mans sterke Big Band die in heel Europa optrad en immens populair is in Lindy Hop-kringen. De cd Let’s Dance vindt aftrek over de hele wereld. Sinds 2016 heeft hij weer een klein combo; The Swing Cats, waarin hij zowel klarinet speelt als zingt.

The Swing Cats bestaan uit: Bernard Berkhout – klarinet/zang, Jacco Griekspoor – vibrafoon, Pieter van Santen – piano, Hans Voogt – gitaar, Vincent Kuiper – bas en Dolf Helge – slagwerk.

Jazz op Zondag brengt iedere eerste zondag van de maand een liveband plus een dj die jazz hoog in het vaandel hebben. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,-.

Datum: zondag 6 mei 2018
Plaats: Jazzpodium DJS
Adres: Grotekerksplein 1
Deur open: 14.30 uur / Aanvang: 15.00 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-
www.jazzpodiumdjs.nl

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Datum:
zo 6 mei, 2018
Tijd:
3:00 pm - 6:00 pm
Kosten:
€ 8
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Site:
http://www.jazzpodiumdjs.nl/

Organisator