Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Jazz & Beyond: Electric Love

za 8 juni, 2019 @ 10:00 pm - zo 9 juni, 2019 @ 1:00 am

€ 9

Op zaterdag 8 juni speelt de funky band Electric Love in Muziekpodium DJS tijdens de Jazz & Beyond-avond. Electric Love is ontsproten uit het brein van zangeres/songwriter SaraLee Vos en gitarist/producer Lucas Meijers. Ze ontmoetten elkaar als invallers in dezelfde funkband en sloten al gauw een open muzikaal huwelijk dat zich ontpopte tot een sterk muzikaal schrijversduo. Het eerste resultaat hiervan is te horen op Freedom, de debuut-EP uit 2016. Hun samenwerking trok ondertussen de aandacht van fellow funkateers en zo ontstond op organische wijze Electric Love.

Vanuit de banddynamiek kwam in 2017 het volwaardige debuutalbum Mean Machine tot stand, met bijdragen van onder anderen Bart Wirtz, Lo van Gorp en Robin Koerts. Hierop klinkt een bonte mix van black flavours; een kruising tussen Prince en Moloko gelardeerd met allerlei spannende, exotische details.

De pers prees de knappe productie van Lucas Meijers en was unaniem enthousiast over het sterke vocale werk van frontlady SaraLee Vos. “Op Mean Machine manifesteert Vos zich als de Nederlandse Betty Davis, de beste funkzangeres ooit”, oordeelde Jazzism. Popblad Heaven noteerde: “Funk, soul, en zelfs reggae van een hier te lande zelden getoond niveau… Een dijk van een debuut”.

Nadat Electric Love de afgelopen jaren de Nederlandse podia heeft bestormd op bijvoorbeeld Paradiso, Haarlem Jazz & More, Jazz Festival Delft en 3 voor 12, heeft de band zich het afgelopen jaar teruggetrokken in hun kunstenaarshol Nieuwplaatz in Leiden.

Jazz & Beyond brengt iedere tweede zaterdag van de maand een liveband plus een dj die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixt. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,50.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 8 juni, 2019 @ 10:00 pm
Einde:
zo 9 juni, 2019 @ 1:00 am
Kosten:
€ 9
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Jazz & Beyond
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl