Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Homegrown: Fingerpicking and Slide Epics

zo 18 november, 2018 @ 3:00 pm - 6:00 pm

€ 6

Op zondag 18 november organiseert Muziekpodium DJS een speciale gitaarmiddag die in het teken staat van fingerpicking. De gepokte en gemazelde gitaristen Pieter van Ham en Gijs Lemmen vertellen over en spelen vooral in deze stijl. Een middag van gitaar-luistermuziek en -clinic van country, jazz, blues en pop in de stijl en benadering van bijvoorbeeld Chet Atkins, Jerry Reed en Tommy Emmanuel.

Fingerpicking is de stijl waarbij bas, melodie en ritme tegelijkertijd op de gitaar worden gespeeld. Je zou kunnen stellen: de manier waarop de piano word bespeeld, maar dan op gitaar. De stijl levert bij uitstek echte luistermuziek op, die ook zonder zang niets aan rijkdom inboet.

Met name Pieter van Ham (Dordrecht) is zich de laatste jaren gaan focussen op fingerpicking style. Hij heeft zich ontwikkeld tot een sologitarist bij wie de akoestische gitaar op de voorgrond ligt.

Van kinds af was er in huize Van Ham altijd muziek aanwezig. Toch pakte Pieter pas rond zijn 18e jaar de gitaar op. Zijn eerste interesse lag in de blues, met name de akoestische blues. Vanuit de akoestische blues met fingerpicking- en slidegitaarstijlen werd Pieters interesse gewekt voor deze stijl van gitaar spelen.

Gijs Lemmen (Sliedrecht) noemt zijn muzikale activiteiten ook wel samenvattend het ‘gitarisme’ van het leven. Hij is muzikaal actief sinds de vroege jaren 60, toen hij 12 jaar oud was. Speelde in vele bands, zat in de Phonogram-studio met Boudewijn de Groot, was lid van de countryband Tumbleweeds en veel, veel meer. Zijn repertoire bestaat uit een mix van instrumentale gitaarstijlen uit de jaren 40, 50 & 60 , waarbij Fingerpicking-style, Hot-Swing en Boogie favoriet zijn. Zijn grootste mentor en inspirator is altijd Chet Atkins geweest.

Homegrown brengt iedere derde zondag van de maand een live programmering van regionale talenten. Zowel jong talent als gerenommeerde musici krijgen de ruimte in deze serie middagconcerten. Geniet in een intieme sfeer van een avontuurlijke programmering.

  • Datum: zondag 18 november 2018
  • Plaats: Muziekpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Deur open: 14.30 uur / Aanvang: 15.00 uur
  • Entree: € 6,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 3,-
  • www.muziekpodiumdjs.nl

Gijs:

Pieter:

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Datum:
zo 18 november, 2018
Tijd:
3:00 pm - 6:00 pm
Kosten:
€ 6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Homegrown
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl

Let op: voorlopig gelden – ivm Corona – aangepaste maatregelen bij Muziekpodium DJS. Voor meer informatie: klik hier