Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dutch Jazz: Michael Varekamp – Elektra

za 18 mei, 2019 @ 10:00 pm - zo 19 mei, 2019 @ 1:00 am

€ 9

Zaterdag 18 mei speelt de vooraanstaande trompettist Michael Varekamp met zijn band werk van hun recente dubbelalbum Elektra in Muziekpodium DJS. Varekamp speelde de afgelopen jaren veel in het theater met fraaie eerbetonen aan onder anderen Billie Holiday, Louis Armstrong, Nina Simone, Amy Winehouse en Miles Davis.Op zijn vorig jaar verschenen dubbel-cd Elektra komt Miles ook weer in beeld, maar dan in een denkbeeldige samenwerking met Jimi Hendrix. Die ‘rol’ is weggelegd voor meestergitarist Jerome Hol.

Davis en Hendrix hebben elkaar gekend, raakten bevriend. Er waren, eind jaren zestig, ook plannen om samen te gaan optreden met een elektrische band. Miles wilde meer rock, Jimi meer jazz. Alleen overleed Hendrix voordat het zo ver kwam… Er zijn geen opnamen bekend waarop beiden spelen. En Miles nam in 1969 zijn sleutelalbum ‘In A Silent Way’ op met John McLaughlin op gitaar.

Over hoe de connectie met Jerome Hol verliep bij de opname van Elektra zegt Michael: “We gaan de studio in en spreken niets af. Niets. Geen tempo, geen melodie, geen tijd, geen ritme. Niets. Wat zich vervolgens ontspon was een intense trip langs ieders wildste muzikale fantasieën. Als in een waanzinnig gesprek met een geestverwant dat inzoomt op het aardse en tegelijkertijd vrolijk kosmisch meandert”.

Sferische muziek, enigszins ambient, maar met veel blues en rock. Een ritmesectie van toetsen, double bass en drums die een tapijtje legt waarop de trompet en gitaar het tegen en met elkaar opnemen. Dat is wat er vanavond te gebeuren staat in DJS. Een topavond voor de muziekliefhebber!

Line-up: Michael Varekamp: trompet/effecten, Jerome Hol: gitaar/effecten, Wiboud Burkens: toetsen/samples, Erik Kooger: drums/samples, Harry Emmery: double bass.

Onze Dutch Jazz-avonden brengen elke derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,50.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 18 mei, 2019 @ 10:00 pm
Einde:
zo 19 mei, 2019 @ 1:00 am
Kosten:
€ 9
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Dutch Jazz
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl