Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dulfer Plays Blues (Muziekpodium XL @ The Movies)

za 19 januari, 2019 @ 8:30 pm - 10:30 pm

€ 20

Muziekpodium DJS ‘XL’ presenteert zaterdag 19 januari in de prachtige zaal van Cinema The Movies Nederlands bekendste saxofonist Hans Dulfer met Dulfer Plays Blues, een levendige muziekshow rond bluesgenie Lead Belly.

Deze kleurrijke componist en zanger (1885-1949) heeft een grote invloed op de popmuziek gehad. Hij inspireerde onder meer Nirvana, Frank Sinatra, Van Morrison en Elvis en is de man achter oerhits als Black Betty, Midnight Special en Goodnight Irene.

Hans Dulfer is gek op de compromisloze muzikale energie van Lead Belly en zijn tot de verbeelding sprekende levensverhaal. In deze theatertour onthult hij voor het eerst het effect van de blueslegende op zijn eigen muziek, bijgestaan door onder anderen zangeres Kim Hoorweg, gitarist-extraordinaire Jerome Hol, drumfenomeen Cyril Directie en saxofonist en verteller Koen Schouten. Dulfer gaat met vrije geest en compromisloze energie het repertoire van Lead Belly te lijf, begeleid met sappige verhalen.

Hans Dulfer is een van Nederlands meest veelzijdige musici. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends en gaat daar als een echte jazzmuzikant op een persoonlijke manier mee aan de haal. Dulfer heeft daarmee altijd het grote publiek weten te bereiken, of het nu was met zijn populaire bands Perikels, Tough Tenors, Reflud, de in de jaren negentig enorm succesvolle plaat Big Boy of met zijn huidige bands waarmee hij nog altijd wekelijks optreedt.

Na een decennialange carrière die zich vooral afspeelde op festivalpodia, dancefeesten en in onstuimige kroegen is Hans Dulfer nu voor het eerst in het theater te bewonderen. Met een intiem en toegankelijk programma dat hem nauw aan het hart ligt. Want net als Dulfer was Lead Belly een selfmade man.

Lead Belly werkte vanaf zijn vijftiende als muzikant in een beruchte hoerenbuurt in Louisiana, had op zijn zestiende twee kinderen en scheidde op zijn twintigste. Hij was sterk als een os, ontsnapte aan een chain gang, zoop iedereen onder tafel, belandde geregeld in de gevangenis maar zong zichzelf steeds weer naar de vrijheid. De invloedrijkste grondlegger van blues en folk was tegelijk de meest kleurrijke.

De roemruchte muziekspeurders John en Alan Lomax gaven de carrière van Lead Belly een boost. Of dit helemaal naar de smaak verliep van de trotse zanger is één van de onderwerpen die aan bod komen, evenals het subtiele actuele commentaar in zijn teksten en andere sterke verhalen.

Bereid u voor op een forse dosis warmbloedige muziek met de onverzettelijke sax sound van Dulfer als oerkracht – net zoals de stem van Lead Belly. Dulfer Plays Blues zoals alleen Dulfer dat kan.

Kaarten zijn online te bestellen tot 17u op de dag zelf via de website van Muziekpodium DJS. Daarna alleen nog verkrijgbaar – mits beschikbaar – aan de kassa van Cinema The Movies. 

  • Datum: zaterdag 19 januari 2019
  • Plaats: Cinema The Movies
  • Adres: Nieuwstraat 62
  • Deur open: 20.00 uur / Aanvang: 20.30 uur
  • Entree: € 20,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar € 15,00
  • www.muziekpodiumdjs.nl

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Datum:
za 19 januari, 2019
Tijd:
8:30 pm - 10:30 pm
Kosten:
€ 20
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Organisator

DJS XL