Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRUMMERSMAAND: Han Bennink & ICP Orchestra

za 16 november, 2019 @ 10:00 pm - zo 17 november, 2019 @ 1:00 am

€ 10

Zaterdag 16 november speelt niemand minder dan drummer Han Bennink (1942) met het ICP Orchestra in Muziekpodium DJS. De maand november staat in het teken van de drummer. Een aantal grootheden uit de Nederlandse jazzwereld komt spelen. Daar mag Han niet bij ontbreken.

Het ICP Orchestra is uniek in de wereld, een kruising tussen bigband en kamerorkest, waarin blazers en strijkers op het scherp van de snede improviseren. Aanjager van het stel is drummer Han Bennink, bekend om zijn extraverte manier van spelen. Hij richtte ICP (Instant Composers Pool) op samen met pianist Misha Mengelberg (1935-2017), wiens composities de basis vormen voor het repertoire. Hierin komen jazz en swing samen met Europese muziek, avant-garde en een gezonde dosis absurdisme.

‘ICP have always made their own rules, and hearing them followed, broken and reinvented in real time remains one of contemporary music’s enduring delights’ (The Guardian).

Onze Dutch Jazz-avonden brengen elke derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 5,00.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 16 november, 2019 @ 10:00 pm
Einde:
zo 17 november, 2019 @ 1:00 am
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Dutch Jazz
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl

Let op: voorlopig gelden – ivm Corona – aangepaste maatregelen bij Muziekpodium DJS. Voor meer informatie: klik hier