Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

DRUMMERSMAAND: Artvark & Drums United

zo 1 december, 2019 @ 3:00 pm - 5:00 pm

€ 12

Op zondagmiddag 1 december sluit Muziekpodium DJS de drummaand af met muzikaal vuurwerk. Niemand minder dan saxofoonkwartet Artvark komt met Drums United. Samen duiken zij de wondere wereld van de groove in, onder leiding van Lucas van Merwijk. Drums United bestaat naast de Nederlandse Van Merwijk uit de Venezolaanse Marco Toro, de Turkse Alper Kerkeç en de Senegalese Moussé Pathé. Terwijl de saxofoons van Artvark met hun meeslepende melodieën en ‘soulful soundscapes’ als een vierkoppig monster over het podium banjeren, stuwen de percussionisten van Drums United hun ultieme wereldgroove de zaal in. Artvark & Drums United nemen je mee in een tijdloze trip, langs een meditatief koraal met zangerige percussie naar een dampende saxofoonsolo over een diepe opzwepende groove.

We kennen Drums United van hun shows Heartbeat en Rhythm Dreams: spectaculair drums- en percussiegeweld door top-percussionisten afkomstig uit vier continenten: Afrika, Zuid-Amerika, Azië en Europa. Drums United toerde over de hele wereld en wordt sinds 2001 geleid door Lucas van Merwijk: in 2015 door de lezers van De Slagwerkkrant wederom gekozen tot beste world & fusion drummer van de Benelux.

Het Artvark Saxophone Quartet bespeelt al twaalf jaar de nationale en internationale concertpodia: van de Rotterdamse Operadagen tot het Caïro Jazzfestival. Daarnaast waren ze ook vaak in het theater te horen: van Polderbeest met acteur John Buijsman, een voorstelling vol polderblues, en Bosch in Bed met dansgroep De Stilte tot het theaterconcert Homelands met de Nederlands Kameroense zangeres Ntjam Rosie.

Beide groepen staan nu voor het eerst samen op het podium: vier saxen, vier percussionisten, vier continenten.

Drums United  Lucas van Merwijk (Nederland): drums & percussie, Alper Kekeç (Turkije): oriëntaalse percussie, Marco Toro (Venezuela): latin percussie, Moussé Pathé (Senegal): Afrikaanse percussie.

Artvark  Rolf Delfos: altsax, Bart Wirtz: altsax, Mete Erker: tenorsax, Peter Broekhuizen: baritonsax.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Datum:
zo 1 december, 2019
Tijd:
3:00 pm - 5:00 pm
Kosten:
€ 12
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Jazz op Zondag
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl

Let op: voorlopig gelden – ivm Corona – aangepaste maatregelen bij Muziekpodium DJS. Voor meer informatie: klik hier