fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dordtse Helden: Rockfour met Roel Esseboom & Randy Derkhof

za 23 maart, 2019 @ 10:00 pm - zo 24 maart, 2019 @ 1:00 am

€ 6

In dit nieuwe jaar is Muziekpodium DJS gestart met een nieuwe reeks concerten onder de noemer Dordtse Helden. Het gaat hierbij om een optreden van Dordtse musici die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Zaterdag 23 maart spelen Randy Derkhof en Roel Esseboom met hun band Rockfour in Muziekpodium DJS.

Geboren en getogen Dordtenaren en soulmates voor het leven zijn ze: Randy Derkhof en Roel Esseboom. Ze ontmoetten elkaar veertig jaar geleden op het Titus Brandsma College en het was de liefde voor muziek die de basis legde voor hun vriendschap. Roel: “als jochie van 15 kwam ik op een schoolfeest in een bomvolle, broeierige gymzaal op het Oranjepark en daar stond Randy te spelen met een bandje. Alsof hij bezeten was door Jimi Hendrix; hij brak de zaal echt af. Ik dacht: wow, dat wil ik ook! En met het geld van mijn 16e verjaardag kocht ik een tweedehands gitaar.”

Diezelfde avond was ook een ijkpunt in Randy’s leven: “Het was de tijd van punkbandjes in kraakpanden, Herman Brood en hardrock. En tja…Hendrix was mijn held. Ik speelde al een paar jaar maar die avond stond ik voor het eerst voor een volle zaal die helemaal uit zijn dak ging. Geweldig, het voelde alsof ik vloog. Die avond wist ik dat ik muzikant zou worden.”

Twee jaar later vonden beide heren elkaar achterin de klas waar ze tijdens de les stiekem samen songteksten schreven. Al snel leidde dat tot hun eerste band samen: La Monroe. Vele bandjes volgden in de jaren erna. Soms speelden ze samen, maar beiden gingen daarnaast ook altijd hun eigen weg. Randy trad onder meer op met zijn Boogie Squad, The Waltons, Inner Outrage, T-Bone Twisters, met Rick DeVito en met OUD, zijn ukelele orkest. Roel zong in Touchdown, Last Call, Too Hip for the Room, maakte een Nederlandstalige solo-cd en schreef liedjes voor Kinderen voor Kinderen en Chipz.

Door de jaren heen bleven Derkhof en Esseboom beste vrienden en speelden ze geregeld samen in wisselende settings. Midden jaren 90 ontmoetten ze bassist Jeffrey Bax en drummer Pjotr van der Made. Onder de naam De Arie’s speelden de vier menig studentenfeest en bruine kroeg plat. De samenwerking kwam op een lager pitje toen zowel Randy als Roel zich gingen richten op het schrijven van eigen werk, maar in 2014 kwamen de vier weer éénmalig bij elkaar tijdens het Voorstraat-Noord Festival. Dat beviel zo goed, dat het niet bij één keer bleef. De band staat inmiddels al weer vier jaar op menig podium onder de naam Rockfour. Met een repertoire van covers uit de pop- en rockgeschiedenis; van klassieke rockhits tot dat ene muzikale pareltje dat je al jaren vergeten was. Energiek, altijd verrassend en onder het motto ‘gas erop’ staat Rockfour op 23 maart op het podium van de DJS. Met misschien dit keer wel een knipoog naar de jazz? We gaan het zien!

  • Datum: zaterdag 23 maart 2019
  • Plaats: Muziekpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.00 uur
  • Entree: € 6,00 / donateurs en jongeren tot 25 jaar: € 3,00
  • www.muziekpodiumdjs.nl

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 23 maart, 2019 @ 10:00 pm
Einde:
zo 24 maart, 2019 @ 1:00 am
Kosten:
€ 6
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Homegrown
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl

Let op: voorlopig gelden – ivm Corona – aangepaste maatregelen bij Muziekpodium DJS. Voor meer informatie: klik hier