Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dordtse Helden: Johny Idema & Sonic Boom Band

vr 4 oktober, 2019 @ 10:00 pm - za 5 oktober, 2019 @ 1:00 am

€ 6

Vorig seizoen is Muziekpodium DJS gestart met een reeks concerten onder de noemer Dordtse Helden: speciale concerten door lokale musici die hun sporen ruimschoots verdiend hebben. Vrijdag 4 oktober komt mondharmonicaspeler en blueskenner Johny Idema spelen met zijn Sonic Boom Band. Johny is geen onbekende in de Dordtse bluesscene. Hij heeft, behalve met vele Dordtse musici, ook gespeeld met onder anderen de gebroeders Laporte, Oscar Benton, Jan de Bruin, Rudy de Queljoe en Eelco Gelling. Met diverse bands speelde hij wel zestien keer op Big Rivers.

Idema speelt al zo’n veertig jaar bluesharmonica. Het begon ooit met muziek van The Yardbirds en Sonny Boy Williamson. Toen hij die hoorde, was hij voorgoed verkocht aan het instrument. De blues speelt hij vanuit zijn gevoel. Pijn, verdriet maar ook vreugde kan hij erin kwijt.

De bandnaam Sonic Boom is ontleend aan de songtekst van Cars Hiss By My Window van The Doors. De band speelt Chicago blues – de muziek van Muddy Waters, Howlin’ Wolf en Willie Dixon – maar maakt ook uitstapjes naar bijvoorbeeld The Doors.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
vr 4 oktober, 2019 @ 10:00 pm
Einde:
za 5 oktober, 2019 @ 1:00 am
Kosten:
€ 6
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Blues
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl