fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dordtse Feesten – Blues & Beyond (Middag)

za 31 juli, 2021 @ 2:00 pm - 4:30 pm

€ 15
DJS-Blues-&-Beyond

Muziekpodium DJS brengt op zaterdag 31 juli een swingend programma tijdens de Dordtse Feesten aan de Energiekade. Eindelijk kan het podium na lange tijd weer eens van zich laten horen. Muziekpodium DJS sluit aan bij de Dordtse Feesten en tekent voor de organisatie van twee ‘minifestivals’: de middag biedt een uitgebreid bluesprogramma met daarin de lokale topband Dry Riverbed Trio en de nationale toppers van The King’s Rhythm Crew met als speciale gasten Ruben Hoeke en Anton Goudsmit. Het avondprogramma bestaat uit funky en jazzy optredens van onder meer Marutyri, het Benjamin Herman Trio en vocalisten Davina Marinozzi, Femke Smit en Jared Grant.

BLUES & BEYOND (Middag)

Het Dry Riverbed Trio bestaat uit de Dordtse broers Ciggaar en contrabassist Ronald Tilgenkamp. Dusty & Darryl Ciggaar hebben de blues met de paplepel ingegoten gekregen en spelen van jongs af aan al over de hele wereld met hun rootsmuziek. Ook Ronald Tilgenkamp is, sinds hij bij toeval een contrabas in zijn handen kreeg, vergroeid met blues, country en rockabilly.

In 2014 zet de formatie Dry Riverbed Trio zijn eerste muzikale stappen op het podium. Na een reeks succesvolle optredens in Nederland besluit de band zich te focussen op hun eigen sound binnen de blues- en countrymuziek. Het trio laat zich hierbij inspireren door old school blues en country bands

Vanaf dat moment volgt er een reeks optredens in binnen- en buitenland waar de band met succes kleine en grote podia alsmede festivals bespeelt, waaronder Kwadendamme Blues en Moulin Blues. Daarnaast worden er voorprogramma’s gespeeld voor onder meer de Paladins en Ian Siegal. De optredens worden gekenmerkt door hoge energie, passie, plezier en contact tussen de muzikanten op het podium, waarbij Dusty zijn rol als frontman op de gitaar vol verve vervult.

In 2018 bracht het Dry Riverbed Trio het album “Chained and Bound” uit en tekenden ze bij het platenlabel Dox Records.

Line-up: Dusty Ciggaar: gitaar en vocals, Darryl Ciggaar: drums en vocals, Ronald Tilgenkamp: contrabas en vocals.

The King’s Rhythm Crew ft. Ruben Hoeke & Anton Goudsmit is een Nederlandse top-ritmesectie in combinatie met blues/roots-zanger/gitarist Ruben Hoeke en gitaarvirtuoos Anton Goudsmit. De drie heren van deze band begonnen dit project begin 2018. Ruud Weber (bas, lead zang), Govert van der Kolm (toetsen, backing vocals) en Fokke de Jong kennen we natuurlijk van de band King of the World. Voor KOTW hadden deze heren hun sporen in de (inter)nationale bluesscene al ruimschoots verdiend door tours met bijvoorbeeld Matt Schofield, Snowy White, Monster Mike Welch, David Gogo, Eugene Bridges, Candye Kane en vele anderen.

Deze middag zal Ruben Hoeke mee spelen, zoon van de bekende boogie woogie-pianist Rob Hoeke. Als gitarist kan je hem plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger plan getild hebben. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland en speelt hij over de gehele wereld. Daarnaast bracht hij een tiental albums uit en betrad het podium met talloze nationale en internationale topmuzikanten.

Ook jazzgitarist Anton Goudsmit voegt zich bij de crew. Veelzijdig en virtuoos bedrijft hij telkens weer als het ware de liefde met zijn gitaar als hij een podium op stapt. Goudsmit is bekend van onder meer de New Cool Collective, The Ploctones, het supertrio Montis, Goudsmit & Directie, Estafest en vele, vele andere projecten waaraan hij altijd een onmiskenbaar geluid en charisma toevoegt.

Speciaal voor deze middag zullen er ook nog een aantal lokale helden meespelen zoals gitarist Edwin in ’t veld en vocalist Elroy Schaap. Het belooft een groot blues feest te worden!

  • Inloop: 13:00u
  • Showtime : 14:00u – 16:30u
  • Prijs: 15,-
  • Bestel Tickets

Gegevens

Datum:
za 31 juli, 2021
Tijd:
2:00 pm - 4:30 pm
Kosten:
€ 15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://dordtsefeesten.nl/

Organisator

Blues
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl