fbpx

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dollar Brand Project

za 19 oktober, 2019 @ 10:00 pm - zo 20 oktober, 2019 @ 1:00 am

€ 9

Zaterdag 19 oktober spelen drummer Pascal Vermeer en saxofonist Rolf Delfos met een nieuw project in Muziekpodium DJS. Een spannend programma met de muziek van componist Dollar Brand uit Zuid-Afrika. Twintig jaar geleden vatten Rolf Delfos en Pascal Vermeer het idee opgevat een album uit te brengen met muziek van de befaamde Zuid Afrikaanse componist Dollar Brand (nu Abdullah Ibrahim geheten), getiteld Brandage.

Als eerbetoon voor zijn prachtige aanstekelijke werken volgde een aantal tours. Inmiddels hebben zowel Vermeer als Delfos diverse trips ondernomen naar Zuid Afrika en fungeert het werk van Dollar Brand als een rode draad voor het repertoire. Onlangs heeft Delfos nog 14 stukken mogen arrangeren van voorname Zuid Afrikaanse jazzmusici voor het Pretoria Jazzfestival.

Nu wordt het project met bassist Eric van de Westen (een van de eerste contrabassisten uit Nederland die samenwerkte met Zuid Afrikaanse musici) en een jonge garde bestaande uit Robin Rombouts (trompet), Jeroen Verberne (trombone) en Rein Godefroy (piano) puur uit muzikaal verlangen nieuw leven ingeblazen met nieuw repertoire en deels andere arrangementen. Als klap op de vuurpijl speelde Abdullah Ibrahim dit jaar op het North Sea Jazz Festival in nagenoeg dezelfde bezetting.

De eerste concerten van het Dollar Brand Project leverden zeer positieve maar ook verbaasde reacties op (waarom niet eerder gehoord?) en dat geeft aan dat de missie om deze muziek ten gehore te brengen meer dan de moeite waard is. Luister bijvoorbeeld naar Mannenberg – een trance achtige Capetown groove – of de ontroerende ballade The Weddingsong, Calypso Minor – een ballad groove met een niet te vergeten baslijn – of Tuang Guru, een uptempo modaal werk met een zinderende melodie. Delfos en Vermeer zullen met dit sextet de energie van deze muziek op verbluffende wijze tentoonspreiden.

Onze Dutch Jazz-avonden brengen elke derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,50

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 19 oktober, 2019 @ 10:00 pm
Einde:
zo 20 oktober, 2019 @ 1:00 am
Kosten:
€ 9
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Dutch Jazz
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl