Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cindy Peress and the Blues Heretics

vr 13 februari, 2015

€8,00

Cindy PeressOp vrijdag 13 februari speelt Cindy Peress and the Blues Heretics in DJS. De van oorsprong New Yorkse Cindy Peress kwam in maart 1979 naar Amsterdam en voelde zich hier direct thuis. Dit kwam mede door het muzikale klimaat waar ze deel van werd, de tijd van bijvoorbeeld Herman Brood and his Wild Romance, The Scene en Solution.

Inmiddels is zij een oudgediende in de muziek, die met haar band The Blues Heretics garant staat voor een speciale avond sfeervolle muziek die zij zelf omschrijft als BluesJazzyRockyTrashyFunkyFolkSoul. Gebracht onder het motto ‘License to amuse, entertain and annoy’ is dit een avond waarop alles kan. Dat het muzikaal hoogstaand, sfeervol en mooi wordt staat in ieder geval vast.

Cindy speelde in het verleden met haar eigen band veel als support act, bijvoorbeeld voor The Grateful Dead, Van Morrison, Solution, Stevie Ray Vaughan, Melanie, Joan Armatrading en Richie Havens. Ze tourde met bassist Tom Agterberg door heel Europa, onder meer op Roskilde. In die tijd bracht zij diverse singles en LP-cassettes uit.

In de jaren negentig kreeg ze een contract in Oostenrijk en bracht ze de CD ‘The world is watching’ uit. Hierop speelde de band Men without Heads mee. In 2000 volgde de CD ‘The Magic of  Music’ met gastmuzikanten als Vinnie Fazarri, Fay Lovsky en Leo Bouwmeester.. Voor Cindy was dit de magische ontwikkeling van haar muzikale zelf. Met de band bestaande uit Jimmy Griego, Alen Svetopetric en Wil Sophie trad ze veel op en op enkele van de leukste festivals van Nederland zoals Bospop, Culemborg Blues en Texel Blues. Ook speelde zij op de Bluescruise.

 

Gegevens

Datum:
vr 13 februari, 2015
Kosten:
€8,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Organisator

Blues
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl