Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ben van den Dungen Quartet tribute to John Coltrane

za 18 januari, 2020 @ 10:00 pm - zo 19 januari, 2020 @ 1:00 am

€ 9

Zaterdag 18 januari doet het Ben van den Dungen Quartet Muziekpodium DJS aan met zijn wervelende, eigentijdse eerbetoon aan saxofonist John Coltrane en diens muziek. Coltrane was zonder twijfel een van de meest invloedrijke saxofonisten aller tijden. Hij verwierf bekendheid tijdens zijn periode bij Miles Davis en zijn soloprojecten sloegen in als een bom. De LP’s Blue Trane en Giant Steps verwonderden vriend en vijand en waren van meet af aan klassiekers.

In de jaren zestig formeerde ‘Trane’ een nieuw kwartet en sloeg daarmee een nieuwe weg in. Een onmiddellijke verandering van de jazzmuziek van de jaren zestig was het gevolg. De modale jazz was geboren met beroemde albums als Impressions en A Love Supreme.

Ben van den Dungen begon zijn concertcarrière al in het begin van de jaren 80. Sindsdien heeft hij met verschillende groepen zo’n 6000 concerten in 70 verschillende landen verzorgd. Ben speelt mee op meer dan 80 cd’s. Van zijn kwartet kwam in het najaar van 2013 het eerste album ‘Ciao City’ uit. Het tweede album verscheen kort daarna en werd live opgenomen in Cafe Central in Madrid. Daarover schreef de Nederlandse pers: “Zijn spel heeft een bezieling die je in de hedendaagse jazz helaas te weinig tegenkomt”.

Line-up: Ben van den Dungen: saxen, Miguel Rodriguez: piano, Marius Beets: bas, Gijs Dijkhuizen: drums.

Onze Dutch Jazz-avonden brengen elke derde zaterdag van de maand een liveband en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,50.

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
za 18 januari, 2020 @ 10:00 pm
Einde:
zo 19 januari, 2020 @ 1:00 am
Kosten:
€ 9
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Muziekpodium DJS
Grotekerksplein 1
Dordrecht, Nederland
Site:
https://www.muziekpodiumdjs.nl

Organisator

Dutch Jazz
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl

Let op: voorlopig gelden – ivm Corona – aangepaste maatregelen bij Muziekpodium DJS. Voor meer informatie: klik hier