Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Barrelhouse

vr 9 februari, 2018 @ 10:30 pm - za 10 februari, 2018 @ 1:30 am

€ 8

De monumentale Nederlandse bluesband Barrelhouse speelt vrijdag 9 februari in Jazzpodium DJS. De band werd opgericht in 1974, heeft alle mogelijke podia en festivals in binnen- en buitenland gezien, was support act voor Albert Collins en BB King en speelt tot de dag van vandaag in de originele bezetting.

Na bijna 35 jaar spelen (er was een split van zo’n tien jaar tot de heroprichting in 1993) en meer dan 2000 optredens heeft Barrelhouse nog steeds dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als in zijn begintijd. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is altijd de leidraad, een live-optreden de maatstaf.

Meest recente wapenfeit van de band was het winnen van De Edison Jazzism Publieksprijs 2017, een initiatief van de Edison Stichting en het magazine Jazzism. Het is opvallend en voor Barrelhouse een buitengewone erkenning dat ze de Edison krijgen voor hun in 2016 uitgekomen album Almost There, een album dat niet volgens de nu gangbare methodes is opgenomen.
Barrelhouse gaat de studio in met in het hoofd de nummers die ze willen vastleggen. Ieder nummer wordt een keer, twee keer, soms een derde keer gespeeld. Altijd in z’n geheel en met z’n allen, dus ook met de zang van Tineke Schoemaker. Bijzonder is dat Barrelhouse ook in de studio zonder koptelefoons speelt. De opnames krijgen daarmee de directheid, spontaniteit en timing van een live-optreden.

Line-up: Tineke Schoemaker – zang, Johnny LaPorte – gitaar, Han van Dam – piano, Guus LaPorte – gitaar, Bob Dros – drums, Jan Willem Sligting – bassen/accordeon.

Deur open: 22.00 uur / Aanvang: 22.30 uur
Entree: € 8,- / leden en jongeren tot 25 jaar: € 4,-

Online ticket verkoop voor dit evenement is gesloten.

Gegevens

Begin:
vr 9 februari, 2018 @ 10:30 pm
Einde:
za 10 februari, 2018 @ 1:30 am
Kosten:
€ 8
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,
Site:
http://www.jazzpodiumdjs.nl/

Organisator