Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Azul & Lisa Schallenberg

zo 4 juni, 2017 @ 3:00 pm - 6:00 pm

€ 10

AzulOp zondagmiddag 4 juni brengt Azul de warmte van de Brazilaanse jazz in Jazzpodium DJS. Zes musici, een gezamenlijke voorliefde en een verfrissende blik op de origine van Braziliaanse muziek. Dit bracht de muzikanten van de band Azul in het najaar van 2013 bij elkaar. Centraal staat de muziek van Milton Nascimento. De verschillende disciplines die in deze band samensmelten, brengen een verrassend geluid. Braziliaans meets kamermuziek. 

De warme stem van Ana Beck blijkt uitstekend bij de omfloerste flugelhorn van Angelo Verploegen en de zwoele tonen van de viool van Jorien Muste te passen. En met de vindingrijke creativiteit van pianist Ed Baatsen, bassist Henk de Ligt en percussionist Michael de Miranda bleek de setting compleet. De klanken van de contrabas in combinatie met de viool geven een bijzondere basis voor de prachtige melodieën van Nascimento. Daarnaast geeft het ritmische samenspel in de uitdagende composities een spannend weerwoord voor de diepgravende solo’s van de flugelhorn en piano.

De singer/songwriter Milton Nascimento wordt beschouwd als één van de iconen uit de Braziliaanse muziek. Geworteld in de streek Minas Gerais gaan zijn composities vaak in de richting van zowel Braziliaanse folk, klassieke muziek als moderne jazz. De complexe ritmische structuren, ongewone harmonieën en asymmetrische melodieën zijn kenmerkend voor zijn muziek. Speciaal voor dit project heeft Henk de Ligt composities van Nascimento van een geheel nieuw arrangement voorzien. Dit uiteraard met respect voor het origineel en waarbij het specifieke geluid van het ensemble tot in de uithoeken worden opgezocht.

Deze middag is er ook een voorprogramma van Lisa Schallenberg. Zij zingt standards samen met vader Jaap Schallenberg op gitaar en Koos van der Hout op trompet. Lisa doet een minor aan het conservatorium in Den Haag. Zij gebruikt deze gelegenheid als try out.

 

Gegevens

Datum:
zo 4 juni, 2017
Tijd:
3:00 pm - 6:00 pm
Kosten:
€ 10
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Locatie

Organisator

Jazz op Zondag
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl