Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

17 januari – Karel Boehlee Quartet

za 17 januari, 2015

€8,00

Karel BoehleeJazzpodium DJS presenteert op zaterdag 17 januari het Karel Boehlee Quartet. De Leidse pianist Boehlee is zo’n musicus wiens naam niet iedereen meteen bekend in de oren klinkt. Intussen is hij wel sinds de jaren 80 volop bezig. Niet zozeer met zijn image als wel met… muziek maken! Bijvoorbeeld als favoriete pianist van Trijntje Oosterhuis en vanaf 1996 met het European Quartet de wereld bespelend met Toots Thielemans. Met zijn trio met Hein van de Geyn en Hans van Oosterhout heeft Boehlee de afgelopen jaren zes cd’s gemaakt voor het Japanse label Keystone Records. Ook is hij te horen op albums van en met Gino Vannelli, Toon Roos, Martijn van Iterson, Jesse van Ruller en Fay Claassen en trad hij op met onder anderen Woody Shaw, Ben Herman, Wynton Marsalis, Wycliffe Gordon, Joris Roelofs, Roberta Gambarini, Ernie Watts en Philip Catherine.

De composities, improvisaties en het spel van Boehlee hebben zich in de loop der jaren ontwikkeld en verdiept. Als constante factor wordt zijn eigen geluid geroemd: “Karels geluid is uniek en raakt het centrum waar muziek de ziel binnengaat”. In Dordrecht wordt Karel Boehlee vergezeld door 3 jazz giganten: bassist Jasper Somsen en vocalist Humphrey Campbell. Hans van Oosterhout neemt deze avond plaats achter het slag werk.

Onze Dutch Jazzavonden brengen iedere derde zaterdag van de maand een live-band en een dj naar Dordrecht. Samen zorgen ze voor een spannende, energieke en uitdagende jazzavond. De muziek is voor jong en oud. Om de drempel voor jongeren laag te houden, is de entreeprijs tot 25 jaar slechts € 4,-.

 

 

Gegevens

Datum:
za 17 januari, 2015
Kosten:
€8,00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Organisator

Dutch Jazz
Site:
www.muziekpodiumdjs.nl