fbpx

Alex Koo Quintet - winnaar Sena Jazzprijs 2014De competitie werd gehouden op de zondagmiddagen van 4 mei en 1 juni in het Jazzpodium DJS. Belgische en Nederlandse conservatoria waren aangeschreven zodat studenten zich konden aanmelden.  22 bands stuurden hun demo’s op ter beoordeling, zes bands belandden na voorselectie in de finale; elke zondag speelden drie finalisten voor een enthousiast publiek en een professionele, strenge jury.

De jury bestond uit Ted Schippers, vermaard jazzkenner en gerespecteerd -criticus, Nick McGuire, Brits jazzbassist en al tientallen jaren woonachtig in Dordt, André Dadi, muziekcriticus en journalist van Jazzism, plus voorzitter Juan Martinez, saxofonist en artistiek leider van het Jazz Orkest van het Koninklijk Concertgebouw.

Wat loopt er een ongekend jong jazztalent rond in Nederland! Niet alleen van eigen bodem maar ook buitenlands aanstormend talent studeert op onze conservatoria. Juryvoorzitter Martinez roemde dit met name in zijn slotwoord. Geen enkele wannabe trotseerde het podium van de Dordtse Jazzsoos. Eigen stijl, eigengereid, eigenzinnig en eigenwijs waren de trefwoorden voor de zes bands.

Om toch appels met peren te kunnen vergelijken werd o.a. beoordeeld op improvisatie, samenspel en presentatie. Derde werd de band rond de Braziliaanse gitarist Flavio Silva, tweede werd de Portugese drummer en componist Marco Santos en de hoofdprijs was voor de band van de Belgisch/Japanse pianist Alex Koo.

Het Alex Koo Quintet won 1000 euro en een optreden tijdens Big Rivers. Gefeliciteerd!

Check  hier de foto’s